trekking rugzak 45L

Met een rugzak op stap

Een rugzak van Osprey, de Kyte 46, kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. Namelijk een tas op maat gemaakt voor de vrouw.

Dit is een bij eventuele aankoop een doorslaggevend punt voor mij, omdat het belangrijk voor me is om zo ergonomisch mogelijk bepakt op reis te gaan. Want, zoals die dingen gaan, op zekere leeftijd krijg je pijntje hier, pijntje daar. 

Aangepast aan het vrouwelijk lichaam

Daarom was ik in mijn nopjes dat ik de Osprey Kyte 46 dames rugzak mocht uitproberen. De rugzak heeft een rugsysteem dat speciaal  ontworpen en aangepast is aan het vrouwelijk lichaam.

Dat wil zeggen dat de tas de volgende kenmerken heeft:

  • een smallere schouderbreedte
  • ergonomisch gevormde schouderbanden
  • een kortere torsolengte en
  • een speciaal ontworpen heupgordel
backpacking Europe

Omschrijving rugzak

De Kyte 46 is ontworpen voor backpacktochten van enkele dagen. En, dit is nogal subjectief, aangezien ik fan ben van het ‘travel light’ concept, je kunt er ook gemakkelijk een maand mee op stap in een warmer klimaat.

Pluspunten

Een van de grote pluspunten is dat je onderweg aan je spullen kunt, omdat de tas zijritsen heeft over bijna de hele lengte. De rugzak heeft verschillende vakjes en compartimenten voor het serieuzere backpack werk. De tas heeft met nylon versterkte vakken voor waterflessen, dubbele heupzakken met ritssluiting, een geïntegreerde en afneembare regenhoes, wandelstokbevestiging en onderaan riemen om een slaapmat te bevestigen. Allemaal handig.

Wat voor mij echter het ‘zwaarste’ telt (een woordspeling inderdaad) is het draagcomfort. De rugzak zit gemakkelijk, ook op langere tochten is het gewicht goed te verdragen, omdat je de diverse riemen en banden kunt aanpassen aan je lichaam.

Nadelen

Maar om de woorden van onze nationale held JC te misbruiken: ieder voordeel heb zijn nadeel. Doordat de rugzak zoveel toegangspunten heeft, is het lastig om je spullen goed te  beveiligen. Dit zal vooral een puntje zijn tijdens transport en in drukke menigtes zoals op vliegvelden, winkelcentra en treinstations. Je kunt niet, zoals bijvoorbeeld bij een rolkoffertje, met een hangslotje alles afsluiten. 

Bovendien, en dat is natuurlijk een meer algemeen nadeel van rugzakken, de tas heeft veel riemen, haakjes, e.d. die ergens achter kunnen blijven hangen. Dat is vooral een overweging als je met de tas wilt gaan vliegen. Transportbanden hebben nogal eens de neiging om hardhandig met loshangende delen om te gaan.

En als laatste minpunt: de prijs. Honderdtachtig euro, want dat kost deze rugzak, is voor een relatief kleine tas natuurlijk niet goedkoop. Dat wil niet zeggen dat het teveel is voor de kwaliteit geboden, alleen dat het best een uitgave is. Die ik denk de moeite waard is, als je zoals ik, snel last krijg van je rug.

Conclusie

Al met al, wat voor mij het belangrijkste is, is dat de rugzak lekker zit en je zo min mogelijk last hebt van het gewicht. En daar is deze tas echt super in. Je merkt het verschil meteen als je met een gewone, niet op de vrouw afgestemde rugzak op pad gaat. Dat voelt echt anders aan.

Gemak onderweg

Kenmerken

  • Gewicht 1.54 kg
  • Afmetingen 34 cm x 32 cm
  • Inhoud 46 Liter

Samenwerking met Osprey

De Kite 46 ruzak is mij toegestuurd door Osprey met als voorwaarde dat ik er een beoordeling op mijn blog over zou schrijven. Hier kun je lezen hoe ik te werk ga bij beoordelingen.

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest