Ik ga op reis en neem mee

Binnenkort ga ik naar Roemenië, een stukje wildernis bekijken, een vogelparadijs aan de monding van de Donau. Ver weg van winkels, ver weg van alles eigenlijk. Aansluitend reis ik door naar meer formele gelegenheden. Dat betekent dat ik van alles mee moet nemen. Mijn foto-apparatuur, statief, kleren voor overdag, avondjurkje, gemakkelijke schoenen, slaapzak, matje badkleding etc.

Normaal gesproken reis ik liefst alleen met handbagage in de vorm van een rolkoffertje, maar gezien ik langere tijd onderweg ben, neem ik deze keer meer mee.

Daarom komt het goed uit dat CAMPZ, een online outdoorwinkel, vroeg om een beoordeling te schrijven over een van hun tassen, ‘the North Face Rolling Thunder’.

De reistas

Deze zwarte tas heeft rode wielen. Het is een trolley. Het materiaal is 100% polyester en nylon.

Het volume van de reistas is 80 liter en de maten zijn (L x B x H): 76 x 40 x 33 cm. Iets om rekening mee te houden is dat het netto gewicht van de tas met 4.48 kg behoorlijk zwaar is.

Bagage

Beoordeling

Pluspunten

  • De binnenkant bestaat uit een groot vak, met in de klep twee aparte vakjes voor kleinere spullen en twee riemen om de spullen vast te zetten.
  • Aan de buitenkant zitten drie vakken: een op de klep voor papieren of eventueel een tablet, aan de zijkant zit een groter vak voor schoenen/vuile kleren en een kleiner vak voor allerhande.
  • De tas heeft een stevige onderkant van polyester, kan rollen en heeft ook een handvat om deze gemakkelijk op bijvoorbeeld een bagageband te kunnen tillen.
  • De kleur is zwart en zowel het nylon als polyester zijn gemakkelijk schoon te houden.
  •  Dankzij de sherpa-band kan er gemakkelijk andere bagage bovenop de tas gedragen worden

Minpunten

  • Een klein minpuntje is dat er geen slot bijgeleverd wordt. Dit is gemakkelijk verholpen door zelf met een klein slotje de ritssluiting vast te zetten.
  • De tas is leeg al tamelijk zwaar, met 4,5 kilo netto. Normaal gesproken is het maximum gewicht voor een ingecheckte koffer: vijftien of twintig kilo. Hier ben je dus al bijna vijf kilo kwijt.

Rolkoffer

Het is handig dat de tas verschillende binnenzakken heeft met rits voor kleinere artikelen. Een speciaal vak houdt schoenen of vieze kleding apart van je andere spullen.

Volgens de website van Campz is de Rolling Thunder-koffer onverwoestbaar. Dat mag ook wel, want de prijs (€ 260.99) is niet mis. De echte duurzaamheid van deze reistas is uiteraard iets wat ik pas over een tiental jaren kan beoordelen.

Verder claimt de site dat de tas zelfreinigende wielen heeft, wat natuurlijk mooi meegenomen is, hoewel de eerlijkheid me gebiedt te zeggen dat ik bij mijn andere trolleys de wielen nooit schoongemaakt heb. Maar goed, dat zegt wellicht meer iets over mij dan over de  de tassen.

Het bestellen via de site van campz liep niet helemaal vlekkeloos.

  • Zo kwam er geen automatische bevestigingsmail na het plaatsen van de order, hoewel deze wel in het systeem geregistreerd stond en verwerkt werd. Na het contact opnemen met de service-afdeling kreeg ik binnen een paar uur een antwoord met de trackingsdata via DHL.
  • Het systeem liet me een halve dag niet inloggen, dit loste zichzelf weer op.
  • In het systeem van DHL stond dat de aflevering op mijn verzoek was uitgesteld (niet waar). Het contactnummer van DHL werkte niet. Uiteindelijk ook een mail naar DHL gestuurd, die binnen een dag antwoordde maar toen had de levering inmiddels plaatsgevonden.

Al met al kwam het allemaal goed, heeft het niets met de kwaliteit van de tas te maken en was het waarschijnlijk ook goed gekomen zonder mijn bemoeienis, maar was het wel fijn geweest als het proces gewerkt zou hebben, zoals op de site staat aangegeven. Hier is voor Campz nog veel te winnen op het technische vlak.

In ieder geval ben ik nu tevreden. De reistas is ruim, mijn bagage gaat ruimschoots mee en is tas is lang genoeg om een statief in te passen. Prima dus.

...

Samenwerking met CAMPZ

De the North Face Rolling Thunder is mij toegestuurd door CAMPZ met als voorwaarde dat ik er een beoordeling op mijn blog over zou schrijven. Hier kun je lezen hoe ik te werk ga bij beoordelingen.

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest