Getest: de Osprey Rolling Transporter Carry-On 38

Het rolkoffertje als handbagage is tegenwoordig niet meer uit de reiswereld weg te denken. Zeker als je met het vliegtuig gaat, is een ‘carry-on’ je ideale reispartner.

 

Ik mocht de ‘Osprey Rolling Transporter Carry-On 38′ testen, het paradepaardje in de rolkofferwereld.

Osprey vliegtuig rolkoffer laptop pocket

Rolkoffertje ideaal als handbagage

Deze Osprey is een prachtig vormgegeven licht koffertje, verkrijgbaar in groenblauw en grijszwart.  Dankzij de compacte afmetingen mag je de koffer meenemen in de cabine. Als je verstandig pakt, is dit het enige stuk bagage wat je meeneemt op reis. Dat scheelt weer reistijd, want je hoeft het niet in te checken en er niet op te wachten na het landen.

Reis je liever met je handen vrij dan is dat ook geen probleem want het rolkoffertje is gemaakt van materiaal dat tegelijkertijd zacht en stevig aanvoelt. Kortom, je kunt het met een gerust hart inchecken.

Voorin zit een apart vak voor je tablet of laptop. Bovenop vind je een compartiment om je toiletspullen snel in en uit te kunnen pakken. De koffer heeft ook een beveiligd vak binnenin voor je papieren.

Het gewicht van de koffer is 2.3 kg. De meeste vliegtuigmaatschapijen staan 10 kg handbagage toe. D.w.z. dat er nog 7.7 kg voor je bagage overblijft. Vergeleken met rolkoffers van andere merken is dat weinig. Deze wegen al gauw 2.5 tot 2.7 kg.

Waarom ik fan van het merk Osprey ben

Het merk Osprey specialiseert in reisbagage: d.w.z. koffers, rugzakken en tassen in alle mogelijke vormen en maten. En dat is meteen ook alles wat ze doen. Het zijn dus echte specialisten. En dat merk je aan de hoogwaardige kwaliteit van de produkten. Deze zijn gemaakt om zo lang mogelijk mee te gaan.

Bovendien zorgt hun ‘All Mighty-garantie’ ervoor dat hun tassen en koffers waar mogelijk gerepareerd worden voor hergebruik. Osprey artikelen zijn niet goedkoop, maar in mijn ervaring de prijs dubbel en dwars waard. Dat weet ik, want het rolkoffertje is niet het eerste product wat ik van Osprey test. Eerder heb ik review geschreven over een speciaal voor vrouwen aangepaste rugzak en een dagrugzak. En ja, dat beviel goed.

Op het moment van schrijven kost de ‘Rolling Transporter Carry-On 38’  €220,-. Zeker in vergelijking met sommige andere merken, die soms maar een paar tientjes kosten. Waarom zou je dan toch meer geld voor een koffer uitgeven? Of eigenlijk is de vraag ga je voor duurzaamheid en kwaliteit of kies je voor een model dat maar een paar vluchten meegaat? Ik opteer voor de lange termijn, niet in de laatste plaats om het milieu, maar ook omdat ik niet tijdens mijn reis geconfronteerd wil worden met een kapotte tas.

Kortom, ik ben fan.

Kenmerken carry-on koffer Osprey

Dit Osprey rolkoffertje is ontworpen voor het reizen per vliegtuig (maar kan uiteraard ook gebruikt worden voor reisjes met de auto of het openbaar vervoer). De afmetingen voldoen aan de maximale EU-handbagage afmetingen.

De belangrijkste kenmerken staan hieronder op een rijtje:

  • Inhoud 38 liter
  • Gewicht 2.3 kg
  • Afmetingen (cm): 55H / 43B / 27D
  • Materiaal: 400D Nylon TPU Double Coated
  • ID-kaarthouder
  • Achterzak voor tijdschriften en kleine spullen
  • Duurzame en waterafstotende stof
  • Apart compartiment voor vloeistoffen en waardevolle spullen
  • Gewatteerde laptop- en tablethoes
  • Rechthoekige vorm voor efficiënt verpakken
carry-on koffer formaat

Samenwerking met Osprey

De Rolling Transporter Carry-On 38 is mij toegestuurd door Osprey met als voorwaarde dat ik er een beoordeling op mijn blog over zou schrijven. Hier kun je lezen hoe ik te werk ga bij beoordelingen.

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest