Osprey dagrugzak

Wandelen is voor mij niet zozeer een hobby als wel een noodzakelijke bezigheid om mijn geestelijk gezondheid te bewaren. Zeker in deze tijd, wanneer we door een lockdown grotendeels thuis opgesloten zijn. Ik probeer elke dag te lopen. Sommige dagen korte stukjes, andere dagen flinke tochten van twintig kilometer.

Op dagen dat ik een lange wandeltocht maak door een natuurgebied is een comfortabele dagrugzak belangrijk om regenkleding, water en snacks mee te nemen.

Van Osprey mocht ik de Tempest 9 dames dagrugzak uitproberen.

 

dagtocht rugzak
Osprey dames dagrugzak 15l

Omschrijving rugzak Osprey Tempest 9

De Tempest 9 is een prima rugzak voor een dagtocht. De tas is lichtgewicht weegt slechts 800 gram en dat is voor mij belangrijk. Ik heb last van artrose, daarom wil ik zo min mogelijk gewicht meeslepen.

Pluspunten

De schouder- en heupbanden zijn verstelbaar. De rugzak is licht en speciaal voor het vrouwenlichaam ontworpen, met een ergonomisch gevormde heupgordel, harnas, juk en rugpaneel. Daardoor zit de rugzak gemakkelijk.

De Tempest 9 is ideaal voor een warm klimaat:

 • Er zit een ‘lucht compartiment’ aan de achterkant, zodat de tas niet rechtstreeks tegen je rug zit. Dat helpt tegen zweten.
 • De tas heeft twee zijvakken voor waterflessen en een compartiment voor een drinksysteem, geschikt voor 1.5L Hydraulics ™ LT (€ 38.00) en 2L Hydraulics ™ (€45.00) reservoirs.

Je kunt gemakkelijk onderweg aan je spullen zonder dat je de hele rugzak hoeft uit te pakken:

 • Aan de zijkant zitten twee zakken voor een waterfles.
 • Aan de voorkant kunt je je regenjas vastmaken.
 • Voorop zit een gesp waarmee je je (fiets)helm kunt vastmaken.
 • Aan de zijkant zitten de ritsen over de hele lengte, zodat je ook onder aan je spullen kunt, zonder alles hoeven uit te pakken.
 • De tas heeft dubbele (kleine) heupzakken met ritssluiting. Volgens de Osprey website kun je hier o.a. je telefoon in bewaren. Voor mijn telefoon zijn ze deze vakken te klein. Wel zijn deze geschikt voor bijvoorbeeld sleutels, muntgeld, snacks, zakdoekjes.
 • Wandelstokken kun je aan de zijkant vastmaken.
 • Boven op zit een apart vak voor spullen waar je snel bij wilt kunnen.
 • Een fluitje – voor noodsituaties – is ingebouwd in de gesp waarmee je de schouderbanden vastmaakt. Zo vergeet je het fluitje in ieder geval niet mee te nemen.

Binnenin de rugzak zit een apart vak met ritssluiting, ideaal voor bijvoorbeeld een portemonnee. Hier kun je niet zo gemakkelijk aan en dat is juist prettig tegen zakkenrollers als je door een druk gebied loopt.

 

Nadelen

 • De prijs van € 120 is zoals de meeste artikelen van Osprey, aan de hoge kant. Maar aan kwaliteit hangt nu eenmaal een stevig prijskaartje. De spullen van Osprey worden dan ook door professionals gebruikt.
 • Er zit geen geïntegreerde regenhoes bij, zeker in noordelijke landen een bezwaar.  Je kunt een Extra-Small High Vis Raincover erbij kopen voor 22 euro. Dit komt bovenop de toch al forse prijs.
 • Als je er nog een drinksysteem bij koopt, ben je 182 tot 187 euro kwijt voor de rugzak, waterzak en regencover.

 

Conclusie

De Tempest 9 is een lichtgewicht rugzak met een uitstekend draagcomfort. De tas is te gebruiken voor uiteenlopende activiteiten, zoals wandelen, fietsen en andere outdoor bezigheden. De rugzak heeft voor een dagtas een redelijk grote inhoud. Je kunt er makkelijk regenkleding, 4 liter water, fototoestel, snack, helm en wandelstokken in kwijt. Ideaal voor een warm klimaat.

Ik zou er waarschijnlijk wel een regenhoes bij kopen als je van plan bent de rugzak in een regenachtig land te gebruiken.

Gemak onderweg

dagrugzak met fietshelm

Kenmerken

 • Gewicht 0.9 kg
 • Inhoud 9 liter
 • Fietshelm knop
 • Vak voor drinksysteem
 • Ritsen over gehele lengte
 • 2 vakken voor waterflessen

Osprey voor professionals

Op 16 januari 2021 om 17.00 uur lokale tijd bereikte Osprey Ambassador Nimsdai Purja MBE met zijn team (bron) voor het eerst met succes de op één na hoogste berg ter wereld, de K2 in de winter.  Dit is een prestatie die door velen niet alleen als onmogelijk wordt beschouwd, maar ook als een van de grootste en moeilijkste bergsportuitdagingen aller tijden.

Nimsdai Purja MBE was de teamleider in deze expeditie.

Nimsdai heeft tijdens zijn zwaarste klim tot nu toe vertrouwd op de toonaangevende tassen van Osprey, waaronder de gloednieuwe Talon Pro-rugzak en de Transporter-uitrusting. Deze zijn ontworpen om in extreme omgevingen te worden gedragen.

Osprey Ambassadeur

Nimsdai Purja MBE

foto credits @nimsdai @sandro g h @OspreyEurope

dagrugzak beoordeling
dagrugzak recensie

PIN IT

dagrugzak tips

Samenwerking met Osprey

De Tempest 9 rugzak is mij toegestuurd door Osprey met als voorwaarde dat ik er een beoordeling op mijn blog over zou schrijven. Hier kun je lezen hoe ik te werk ga bij beoordelingen.

Recente berichten

Kijk op de Wereld Stefania
error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest