Op vakantie met kinderen

 

Heus, Ouders van Nu er is meer in het vakantieleven dan een midweek in het golfslagbad van Center Parcs of een dagje ‘pret’ in een attractiepark. Een citytrip naar Malaga is heel goed mogelijk met kinderen. Sterker nog het kan een plezierige ervaring voor het hele gezin zijn én de meeste van onderstaande activiteiten zijn gratis of heel goedkoop.

Van 0 tot 2 jaar

Ik zal met het slechte nieuws beginnen. Mamma’s en pappa’s van het kleine grut, laat alle hoop varen. Er zit helaas niets anders op dan je door die enorme berg poepluiers, melkflessen en middagslaapjes heen te worstelen.

Toch is dat een stuk beter te verdragen in de zon met een paar glazen rosé achter de kiezen, dan in de Nederlandse regen. Dus reserveer een kamer in La Chancla, het enige hotel in Malaga aan het strand. Vergeet niet de babyfoon in te pakken. Bij aankomst: leg je kroost in bed, ga naar het terras. Zet de babyfoon aan. Bestel een glas of beter nog, een fles wijn. Maak een keuze uit de menukaart en geniet van het uitzicht op de middellandse zee.

Zet de babyfoon uit.

Succes gegarandeerd.

De zee is ondiep en de branding rustig op dit stuk strand, ideaal met kleine kinderen.

Van 3 – 12 jaar

Gefeliciteerd, kinderen vanaf drie jaar beginnen enig verstand te tonen. Vanaf nu is het vakantieleven weer een stukje aangenamer. Let op, dit houdt weer op bij het bereiken van de puberteit. Maar goed, voor zolang het duurt, geniet ervan.

1. Alcazaba

Begin bij het oude Moorse kasteel van Malaga, de Alcazaba. Neem de lift naar boven. Ga op zoek naar de Katholieke Koningen Ferdinand en Isabelle of naar middeleeuwse ridders. Bekijk het historisch centrum van de stad en de zee vanuit een van de uitkijktorens. Huppel over het pad naar beneden.

  • De lift ligt aan  Calle Alcazabilla, 2.
  • Zondagmiddag is de entree gratis.

 

Malaga Romeins theater

2. Brood en spelen

Als je van het pad af blijft dalen komt je vanzelf uit bij het Romeins theater. Vertel je kinderen over de gladiatoren en de wilde beesten die vroeger hier voor leven en dood vochten.

  • Het museum en het theater zijn gratis toegankelijk.
  • Het heeft een interactieve tentoonstelling, waarbij aan de kleintjes gedacht is.

3. Pimpi

Tijd voor een drankje op het terras van El Pimpi, het beroemdste café van Malaga. Bestel voor de kinderen een ijsje. Terwijl je partner op hen let ga naar binnen en kijk je ogen uit. De wijnvaten zijn o.a. getekend door (inter)nationale beroemdheden zoals Antonio Banderas, Carmen Thyssen en de Koningin-moeder van Bhutan.

De bodega ligt tegenover het Romeins theater.

4. Plaza de la Merced

Ongeveer 500 meter verderop ligt het Plaza de la Merced. Bestel bij Café Bruselas een pint terwijl de jeugd op het plein een partijtje voetbal speelt. Vertrouw je het nog niet, ga er dan bij zitten op het bankje naast het beeld van Pablo Picasso. Beter nog, maak een selfie bij Pablo op schoot. Deel deze op Facebook met 400 van je beste vrienden om te bewijzen dat je heus wel cultureel verantwoord bezig bent.

5. Museo interactivo de la música de Málaga

Vanaf het plein is het vijf minuten lopen naar het muziekmuseum, oude en nieuwe instrumenten staan hier tentoongesteld. Aanraken is voor kinderen verplicht!

  • Het museum ligt aan Calle Beates.
  • Entree voor kinderen onder de zes jaar is gratis, volwassenen betalen vier euro.

 6. Atarazanas markt

De volgende dag begin je op tijd op de overdekte markt. Neem de kinderen mee naar de visafdeling, jullie zien grote octopussen, bijzondere schelpen en vreemde vissen. Koop dadels bij de notenboer, kies de duurste soort (€ 4.50 voor 1/4 kilo) en koop fruit van het seizoen: aardbeien, vijgen of mango.

  • Op maandagochtend is er geen vis, zondag is de markt gesloten.
  • De markt ligt aan Calle Atarazanas.

Haven Malaga

7. Muelle Uno

Ga naar de haven, ga op zoek naar de muziekinstrumenten waarop je mag zitten, springen en draaien zoveel als je wilt. Loop vervolgens door naar het einde van de overdekking, laat je kinderen los in de speeltuin. Ga zitten op een van de bankjes en geniet van je eerdere aankopen op de markt.

Probeer te schatten hoeveel ramen er in een cruiseschip zitten. 

8. Strand

Vervolgens ga je naar het strand. Hier zijn speeltuinen met tirolinas (ritslijnen), klimtuigen en nog veel meer. Of werk aan je uithoudingsvermogen in een van de openbare parken aan het strand. Maak een gekke foto bij het ‘Malagueta’ teken. Zet deze op Facebook om te laten zien dat je heus wel lol hebt tijdens je vakantie.

Tenslotte klim je op een van de pieren die in zee liggen. Deze zijn van rotsen gemaakt. Hier is het klimmen en klauteren geblazen. Laat je natspetteren door de golven. Ga op zoek naar krabbetjes, mosselen en andere schatten. Mocht je toevallig een gebruikt condoom vinden, beschouw dit als een waarschuwing. De zon doet rare dingen met je hersenpan. Doe het niet, zet niet nog een paar koters op deze aardkloot. De wereld is al vol genoeg.

Van 13 – 18 jaar

Helaas, als je hieraan toegekomen bent is het onbezorgde kinderleven waarschijnlijk voorbij, je hebt een paar pubers op sleeptouw. Boek het hotel op het strand (zie 0 – 2 jaar). Geef je puber een smartphone,  tablet of 3DS, wifi en voldoende zakgeld. Spreek af ze pas ’s avonds weer te ontmoeten, wanneer je ze hopelijk niet al te dronken, stoned of getatoeëerd terugvindt. Bedreig ze bij ongehoorzaamheid met lijfstraffen en als dat niet voldoende indruk maakt met het afpakten van hun elektronica of doe iets anders wat niet werkt. Zoals het volgende:

Malaga kathedraal WEB

La Manquita

Ga naar de eenarmige kathedraal in het centrum van de stad, steek daar een kaarsje op voor de (geestelijke) gezondheid van uw pubers en hoop op het beste.

Veel plezier.

 

Dit blog volgen?

Reis je mee?

Maximaal 1 x per week krijg je een mail met het laatste reisnieuws. Gegarandeerd subjectief, hopelijk inspirerend.


error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This