Reizen, zowel zakelijk als voor plezier, vraagt veel van je lichaam. Aan de ene kant is het ontspannend, aan de andere kant vaak vermoeiend en soms stressvol.

Vluchten die belachelijk vroeg vertrekken of laat aankomen zijn funest voor je nachtrust. Jetlag is helemaal een aanslag op je gezondheid.

Je eet misschien meer en ongezonder dan anders. Zeker als je, zoals ik op zekere leeftijd bent, is er een grote kans dat je huid eronder lijdt.

Om zowel het algehele verval van het reizen als ouderdom zoveel mogelijk te compenseren, ga ik van tijd tot tijd naar een schoonheidsspecialiste in mijn woonplaats Malaga.

Dit is voor mij een ‘noodzakelijk’ kwaad, want duur, aan de andere kant is het natuurlijk de ultieme verwennerij.

Schoonheidsspecialiste Costa del Sol

Annelien Caljouw, schoonheidsspecialiste in Malaga

Malaga Wellness
Malaga City Spa La Pausa

Nederlandse schoonheidsspecialiste in Malaga

Ik kom al jaren bij Annelien Caljouw, een Nederlandse schoonheidsspecialiste in Malaga. De eerste keer met een cadeaubon, gekregen van vriendinnen voor een niet nader te noemen verjaardag. Een bezoek aan La Pausa, zo heet de salon, was toen een cadeautje en dat is het nog steeds. Je krijgt 100% aandacht, gedurende de gehele behandeling.

Exclusief voor de vrouw

De gebruikte producten zijn van Decleor. Tijdens de holisitische face en body ‘rituals’ (behandelingen) komt zowel het lichaam als het gezicht en het mentale aspect aan bod. Afhankelijk van de gekozen behandeling ligt meer nadruk op op een van de componenten. Eerlijk gezegd heb ik geen idee wat de verschillende rituals met me doen behalve dat het goed voelt en ik er daarna beter uitzie. Ik laat daarom Annelien, tenslotte de professional hier, kiezen waar zij denkt dat mijn lichaam behoefte aan heeft.

Deze keer begint de verzorging met een pedicure, daarna een rugmassage, gevolgd door een gezichtsreiniging (collage plump and lift). Gedurende de behandeling worden ook nog terloops wat oneffenheden op mijn gezicht weggewerkt. Het achtergrondmuziekje, geurende oliën, zachte handdoeken, gedempt licht, de inrichting, aankleding en het feit dat hier alleen vrouwen komen, zijn erop gericht om me compleet te laten ontspannen.

Massages en Facials

Dat lukt. Het is wel belangrijk enkele uren vrij te maken in je agenda want goed werk kost tijd. Annelien laat je niet vertrekken tot je in de puntjes verzorgd bent.

Haar werk is haar passie en dat merk je aan alles. Ze heeft een vierjarige opleiding voor schoonheidsspecialiste gedaan in het Zeeuwse Goes. Daarna heeft ze op verschillende plaatsen gewerkt en verder gespecialiseerd voordat ze haar eigen zaak in Almere begon.  In 2008 kwam ze naar Spanje, waar ze haar kennis verder uitbouwde met certificaten behaald in Madrid en Barcelona. Kortom, ze is wat je noemt een wereldwijf.

Schoonheidsspecialiste Malaga

La Pausa City Spa

Annelien begon in Malaga in het centrum van de stad. Sinds 2018 heeft ze een salon  (City Spa La Pausa) in Cerrado de Calderon, een buitenwijk van Malaga.

Dit is met de auto ruim een kwartier rijden vanaf het centrale busstation. Toch schijnt dat niet veel uit te maken voor de meeste klanten. Ze komen toch wel.

Je komt er vanuit het centrum met bus 33, een taxi of als je redelijk fit bent met de fiets of te voet. De salon ligt namelijk boven op een tamelijk steile heuvel.

  • Adres Meridiana 7 29018, Málaga
  • Telefoon 0034 – 673 597 456
  • Bus 33

 

 

Malaga schoonheidsspecialiste

En dan nog dit: ik heb dit stukje met veel plezier geschreven in ruil voor een schoonheidsbehandeling.

 

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This