Malaga plein

Plaza Enrique García-Herrera is wonderwel het hipste plein in Malaga. Dat heeft dit plein in ieder geval niet aan haar uitstraling te danken, maar vooral aan de strategische locatie tussen het oude en het nieuwe centrum.

 • Ten westen, aan de overkant van de rivier Guadalmina, is het nieuwe centrum. Hier liggen verschillende hotels, (voor zowel een klein als een groot budget), allerlei winkels en het grootste warenhuis van Spanje, el Corte Inglés:
 • Aan de zuidkant ligt de versmarkt, Mercado Atarazanas;
 • aan de oostkant is het historische centrum van de stad en;
 • ten noorden ligt de opkomende straat Carretería.

Kortom de veeleisende consument vindt hier alles wat zijn hartje begeert en dat binnen een straal van 500 meter.

Het Enrique García-Herrera plein

Het plein is ondanks de tamelijk recente opknapbeurt nog steeds het lelijkste plein van Malaga. Volgens een bevriend architecte komt dit doordat de gemeente zelf het renovatieproject ter hand heeft genomen, om zo kosten te besparen. In de rest van Malaga zijn professionals aan het werk geweest om de stad op te knappen, zoals bij de haven, bij het Romeins theater en de wijk Soho. Andere pleinen zijn van oudsher mooi, zoals Plaza de la Constitucíon en het Plaza de Obispo.

Vroeger fungeerde dit perceel vooral als het dak van de centraal gelegen parkeergarage Camas. Na de renovatie zijn de uitgangen van de garage voorzien van witte bogen, verder heeft het plein tegenwoordig gigantische driehoekige plantenbakken, met mottig gras en een enkele boom. Bovendien staat er een speeltuin, wat ongetwijfeld de leefbaarheid van de buurt goed doet, maar de esthetiek een stuk minder.

Kortom, behalve dat het geheel een stuk beter in de verf zit dan vroeger, is het in mijn ogen geen prijswinnend ontwerp geworden. Toch lijkt het concept aan te slaan bij het publiek.

Terwijl ondanks het vele denkwerk en ongetwijfeld hoger budget het naburige Soho project niet echt van de grond wil komen, bloeit de alternatieve scene hier wel op. Je  vindt op en in de buurt van het plein allerlei trendy restaurants, alternatieve winkels en hippe cafés.

En niet onbelangrijk, in tegenstelling tot de rest van het stadscentrum dat tegenwoordig overstroomd wordt door hordes toeristen, is het nog steeds een plein voor de Malagueños. Het publiek bestaat hier uit spelende kinderen, skatende jongeren en hangouderen.

Dus mocht je binnenkort een citytrip naar Malaga maken, dan vind je hieronder een aantal redenen waarom je het plein toch wilt bezoeken.

Restaurants

 

 • Het Bikerscafé ReCyclo. Op het menu staan o.a. broodjes, smoothies, hamburgers en taco’s. Het is allemaal even lekker en de prijzen zijn plezierig laag. Je kunt hier bovendien fietsen huren of ze laten repareren. Het eetcafé trekt vooral ’s avonds een hipster publiek, maar het is ook een prima tent om met kinderen te gaan eten.
 • Het Astrid restaurant ligt op de hoek van het plein. Het eten dat hier geserveerd wordt is biologisch, gezond en lekker. Een ideale locatie voor een lunch met vriendinnen.
 • Siete Semillas is een vegetarisch/vegan restaurant. Het ligt om het hoekje van het plein.

Winkels

Aan het plein ligt een stoffenzaak en een bruidsmodezaak, om het hoekje op Pasillo de St. Isabel een kruidenzaak, La Tienda De Las Especias en ten zuiden van het plein ligt de al eerder genoemde versmarkt Atarazanas.

Een stukje verderop, om precies te zijn 250 meter lopen, ligt de straat Carretería, waar hippe lunchcafés, tattooshops, winkels in biologische producten en pandjeshuizen wedijveren om aandacht van de consument.

Hotels

Op kruipafstand van het plein liggen verschillende hotels. Voor elk budget is er voldoende keuze:

 • Het vijfsterren hotel Vincci Hotel Posada heeft behalve een centrale ligging en luxe kamers, een bar met een glazen vloer die uitkijkt op overblijfselen van Moorse muren. Zelfs als je hier niet logeert, bezoek de bar in het het weekend voor een avond “Jazz on the Wall”
 • Iets goedkoper is het viersterren NH Malaga, deze ligt aan de overkant van de rivier met luxe kamers en een zeer goed ontbijtbuffet.
 • Hiernaast ligt het viersterren Novotel, ook een prima optie.
 • Tegenover de markt ligt het iets goedkopere driesterren boutique hotel Atarazanas.
 • Hotel Trebol is de budgetoptie uit dit rijtje.

Volg dit blog

Reis je mee?

Maximaal 1 x per week krijg je een mail met het laatste reisnieuws. Gegarandeerd subjectief, hopelijk inspirerend.


error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This