ArdalesHet stuwmeer bij Ardales is de ideale plek voor een paar dagen actief er op uit in een prachtige omgeving, al dan niet met kinderen.

Hieronder zeven tips op een rijtje.

Caminito del Rey

Met stip op nummer één staat natuurlijk het spectaculaire ‘Caminito del Rey’. Ik wandelde ruim een maand geleden over het ‘Koningspad’. Klik hier om daar meer over te lezen. De route is geschikt voor alle leeftijden vanaf acht jaar oud. Waanzinnig mooi en slaapverwekkend veilig.

Caminito del Rey

De glazen brug

Kamperen aan het water

Aan het meer, tussen hoge naaldbomen ligt de camping Parque Ardales, een goede plek om te kamperen. Althans, voor mensen die kunnen nadenken.  Ik noem verder geen namen, maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk voor sommige ‘ervaren’ kampeerders.

Het terrein ligt op een helling. Het resultaat van een nacht slapen op een berg is te zien op de foto hieronder.

Verder is het een beestenboel op de camping. ’s Morgens begroeten levensgrote padden de gasten, springen vissen uit het water en kwaken de eenden eenstemmig goedemorgen. Gelukkig en tot mijn verbazing zie en voel ik geen enkele mug.

Picknick

Rondom het meer zijn verschillende picknickplekken aangelegd, met houten tafels en banken. Dus neem je voorgekookt voedsel mee, want barbecueën is lang niet overal mogelijk wegens brandgevaar. Het mag alleen op daarvoor aangewezen plekken, met voorafgaande toestemming van de autoriteiten.

Boogschieten

Of je kunt gaan boogschieten. Je weet nooit wanneer deze vaardigheid nog eens van pas kan komen. Laten we zo zeggen, na een uurtje oefenen ben ik nog niet klaar om terug geslingerd te worden in het stenen tijdperk. Het jagen van loslopend wild – zelfs in de vorm van een stilstaand bord – blijkt niet zo gemakkelijk.

Fuck de emancipatie!

Ik hou me bij besjes zoeken. Het doden van die mammoet, laat ik liever aan de mannen van mijn stam over.

Stand Up Padel

Voor diegenen die wel bij de tijd blijven is het hippe SUPpen of Stand Up Padel lekker relaxt. Zeker op het Ardales stuwmeer aangezien hier weinig golfslag en stroming is. Verder is me door een instructeur uitgelegd, dat het een uitermate geschikte sport is voor mooie mensen die graag hun lichaam aan de wereld showen.

De lezer begrijpt,  na die uitleg, ben ik een paar dagen druk geweest op zo’n ding. Zonder zwemvestje uiteraard.

 

Stand Up Padel SUP Ardales

Kajakken

Kajakken is een andere actief alternatief. Huur een één- of tweepersoons boot om het meer te verkennen. Spot berggeiten, vliegende vissen en allerlei soorten roofvogels terwijl je roeit.

Waterfietsen

Tenslotte. de waterfiets. Om eerlijk te zijn, geen idee waarom je op zo’n ding zou willen klimmen. Dat is eigenlijk alleen leuk als als je met je vrienden dronken van de ingebouwde glijbaan afrolt. Voor de rest is het een tamelijk suf, tergend langzaam vervoermiddel, waarbij je bovendien ook nog eens zwaar moet trappen.

Maar hé, als je echt niets anders te doen hebt, het is een optie.

Verder kun je natuurlijk ook gaan zwemmen, wandelen rondom het meer of op een terrasje aan het water gaan zitten. Maar als ik dat zou zeggen, dan zouden dit tien tips zijn in plaats van zeven. Dat klopt dan weer niet met de titel, dus dat doe ik niet.

Praktische informatie

Locatie, het stuwmeer van Ardales ligt in de provincie Malaga, in het zuiden van Spanje. Het ligt ongeveer drie kwartier rijden van de stad Malaga. Volg vanuit de A-357, de provinciale weg bij Ardales, de bordjes ‘embalse’ of ‘pantano’.

Aan de weg langs het meer liggen verschillende restaurants en de hierboven genoemde camping, Parque Ardales. De faciliteiten zijn zeer schoon, de camping heeft een minimarkt en een eenvoudig restaurant.

Het huren van boten, boogschieten en het organiseren van verschillende andere activiteiten kan via Indian Sport, een outdoor zaak met in de zomer een vertegenwoordiger op de camping.

__________________

Dit blog volgen

Reis je mee?

Maximaal 1 x per week krijg je een mail met het laatste reisnieuws. Gegarandeerd subjectief, hopelijk inspirerend.


Pin It on Pinterest

Share This