benalmadena-cable-car-views-costa-del-sol
benalmadena-cable-car-views-costa-del-sol

Benalmadena

De kabelbaan in Benalmadena, aan de Costa del Sol in het zuiden van Spanje, is een van die trekpleisters in de buurt waar mijn gezin weigert om met me heen te gaan, omdat het te toeristisch zou zijn en vooral omdat het te suf is. Zelfs met een belofte van een prachtig uitzicht en een gemakkelijke wandeling bergafwaarts kan ik ze niet overhalen. Natuurlijk zou ik in mijn eentje kunnen eentje gaan, maar dat is ook zo ongezellig.

Nu, na zeven jaar in de buurt gewoond te hebben, heb ik dan eindelijk iemand zo gek kunnen krijgen, om mij te vergezellen en de weergoden zijn me gelukkig gunstig gestemd op deze dag.

roofvogels Benalmadena
kabelbaan Benalmadena

Benalmadena kabelbaan

Dus daar gaan we en als snel blijkt dat ‘mijn mannen’ het totaal bij het verkeerde eind hebben. De rit van een kwartier in een te kleine cabine is bepaald niet geschikt voor watjes. Zeker als je last hebt van hoogtevrees en/of claustrofobie, dan is dit geen goed idee. De cabine heeft slechts vier zitplaatsen en een 360͒  uitzicht. Terwijl je de afgrond inkijkt, deint het karretje vervaarlijk op en neer in de wind.

Mount Calamorro

Eenmaal aangekomen op de piek van de berg Calamorro op meer dan 771 meter hoogte heb je een weids uitzicht over de Middellandse Zee, de Sierra Nevada en op een heldere dag ook op Gibraltar en de Marokkaanse kust. Op de top zijn er drie wandelpaden die je naar verschillende uitkijkpunten leiden. In het dal van de adelaars kun je roofvogels, zoals uilen, gieren en adelaars, van dichtbij zien.

Wandelen en fietsen

Vanaf de top kUn je naar beneden fietsen of wandelen, terug naar Benalmadena of naar Alhaurin de la Torre. De afdaling naar Benalmadena kost je ongeveer twee uur via een smal pad, de R1.

Vanaf het kabelstation ga je naar links, je volgt de onverharde weg tot je een paaltje ziet waarop de R1 aangegeven staat. Hier ga je rechts, volg je het weggetje naar beneden. Het is een relatief gemakkelijke wandeling bergafwaarts, het vereist wel een zekere conditie en bij voorkeur stevige schoeisel. Het landschap is mooi, maar omdat het pad door een dal gaat, krijgt je niet dezelfde spectaculaire vergezichten die je vanaf de top kunt zien.

Het pad eindigt ergens in Benalmadena pueblo waar je op eigen houtje de weg terug naar de auto of het station moet zien te vinden. Dit staat niet aangegeven. Hoewel je vrijwel overal de kabelbaan kunt zien, is het verstandig om een GPS (op je mobiel) te gebruiken, anders loop je waarschijnlijk onnodig steile bergwegen op en af.

Praktisch informatie

  • Dit is een leuk familie-uitstapje, hoewel de kleintjes misschien niet het uitzicht kunnen waarderen, zullen ze waarschijnlijk wel genieten van het zien van de roofvogels en het ritje in de kabelbaan.
  • Controleer van tevoren het weerbericht, met veel wind wordt de installatie gestopt.
  • Om de drukte te vermijden is het waarschijnlijk het beste om vroeg in de ochtend te gaan en bij voorkeur gaan op een werkdag.
  • Tickets kun je op de dag zelf bij de kabelbaan kopen of van tevoren online via de Benalmadena website. Hier vind je ook de openingstijden.
  • Als je besluit naar beneden te lopen, vraag dan specifiek naar een enkel kaartje, dat bespaart je de helft van het geld.
  • De kabelbaan ligt op loopafstand van het Benalmadena treinstation.
  • Rolstoelen kunnen mee naar boven indien ze opvouwbaar zijn. Hoewel niet alles rolstoeltoegankelijk is, is de piek nog steeds een bezoek waard.
  • Voor drie Euro extra kun je een fiets mee naar boven nemen.
  • Boven is een restaurant met terras dat vrij duur, maar smakelijk fast food serveert.

Geniet van de rit!

Volg dit blog

Reis je mee?

Maximaal 1 x per week krijg je een mail met het laatste reisnieuws. Gegarandeerd subjectief, hopelijk inspirerend.


Costa del Sol
Views from the cable car
error:

Pin It on Pinterest

Share This