Londen met een puber op sleeptouw, is dat leuk?

De vraag stellen is deze beantwoorden. Want ja, een citytrip naar Londen kan de ideale minivakantie zijn als je de juiste plekjes weet te vinden. Dus: leuk voor het kind en leuk voor de ouder. Dat is niet zo moeilijk, want deze wereldstad is niet voor niets een internationale toeristische trekpleister. Daarom hieronder een rijtje ‘tried & tested’ en dat alles op een beperkt budget.

The London Eye

Het oog van Londen, een van de grootste reuzenraden ter wereld ligt aan de Theems in het centrum van de stad. Een half uur in het wiel klinkt als een duizeligmakende rit in een kermisattractie, goed voor een sensationeel omgedraaide maag. Niets is minder waar. Het rad draait bijna onmerkbaar rond met een gemiddelde snelheid van 0,26 meter per seconde.

Het 360° uitzicht op de stad kost maar liefst een pond per minuut. OK, hiermee is uw budget waarschijnlijk voor een groot deel opgesoupeerd want een ritje is bepaald niet goedkoop, maar het is ‘money well spent I say‘.

 

Tip koop je tickets online

Voorkom lange wachtrijen en bestel de tickets online. U kunt meteen door naar de priority lane.

British Museum

The British Museum is een ‘must‘ voor jong en oud.

Dit is de moeder van aller musea der oudheden. Het ‘British Empire’ heeft de halve wereld van haar kunstschatten beroofd en het zo gemakkelijk maakt voor de bezoeker om binnen één dag een inkijkje te krijgen in duizenden jaar oude beschavingen van de Romeinen, de Grieken, de Egyptenaren en de meer recente (onterecht) in de kelder weggestopte Afrikaanse koninkrijken.

British museum

Zelfs al is uw meest geharde gamende tiener nooit verder gekomen dan het lezen van Asterix & Obelix of het kijken films zoals Troy of ‘The Mummy’  dan nog zal dit een feest der herkenning zijn. De mummy van Cleopatra, de steen van Rosetta, het halve Partheneon, een gigantische buste van Ramses zijn slechts een paar van de hoogtepunten.

‘Awesome‘, zoals mijn eigen puber zegt na afloop van ons vier uur durende bezoek.

Tip

Het museum is gratis en gigantisch. Begin op tijd ’s morgens om de massa’s voor te zijn. Er is speciaal voor kinderen een route uitgezet met de belangrijkste hoogtepunten.

Tower of London

De Tower of London is de perfecte bestemming voor een avontuur met een macaber tintje. Koninklijke bling, bling, wapens, St. John’s chapel (de oudste kerk van Londen).Neem deel aan een rondleiding met een Yeoman Warder. Deze ‘Beefeaters’ waken al eeuwenlang over de Tower of London. Hun 60 minuten durende tour vertrekt elk half uur en start bij de hoofdingang.

Maak je op voor smeuïge intriges, gevangenschap, executies, martelingen en andere gruweldaden.

Om een toer te boeken, klik hier.

Wembley Stadium

Even genoeg van de stad? Voetbalfans kunnen de belangrijkste momenten in de geschiedenis van Wembley Stadium herleven tijdens een rondleiding van 76 minuten. Je bezoekt plekken die maar weinigen te zien krijgen, zoals de spelerstunnel, de perskamer, de kleedkamer van het Engelse elftal en de koninklijke box.

Boek een rondleiding van het Wembley Stadium.

De Temple Church

Als je kinderen nog opgewonden worden van ridders en kruisvaarders dan is de Temple Church de beste plek om terug in de tijd te gaan. De tempelkerk was de zetel van de Engelse Orde van de Tempeliers en is 800 jaar later nog steeds van een oogverblindende eenvoud.

South bank

South bank, de zuidelijke oever van de rivier de Thames, tegenover Westminster is hip & happening.

‘This is the place to be‘.

Behalve de locatie van de hierboven genoemde London Eye is dit het culturele hart van de stad met bioscopen, theaters, kunstgalerijen en musea. Het allerleukste is te kijken naar de mensen die hier rondlopen, het is een mix van de ‘quirky, wacky, edgy, funky, the pretty in pink and the weird and wonderful. Luisteren naar straatbandjes, een dans in de fontein, leuke meisjes kijken, het is allemaal gratis.

 

Londoners

 

Harry Potter

Voor de liefhebbers van tovenaars, neem de bus vanuit het centrum in Londen voor een kijkje achter de schermen bij de Warner Brothers Studio. Je ziet de filmsets rekwisieten en kostuums, en treed in de voetsporen van je favoriete karakters.

Reserveer een Harry Potter Tour

Pub meal

When in Britain …. do as the British do, go for a pub meal’. 

Een pub meal is niets anders dan een maaltijd in een kroeg, zoiets als het Nederlandse eetcafé serveert. Waarom is dit zo prettig met kinderen? Om te beginnen het is over het algemeen een relaxte omgeving, het eten is meestal redelijk eenvoudig en relatief goedkoop. Het grote verschil met onze vaderlandse kroegen is dat een glas wijn of bier behoorlijk aan de prijs is.

Een glaasje alcoholische vruchtensap kost al gauw zes pond en een pint of lager gaat niet onder de £ 4.5.  Dus ben solidair met de jeugd en drink niet, dan bespaart u een hoop geld in uw portemonnee.

Op de fiets

Londen is tegenwoordig goed met de fiets te verkennen. Zeker met Barclays Cycle hire, dit is een soort witte fietsenplan, maar dan beter doordacht. In het centrum van de stad zijn elke 500 meter docking stations geplaatst. Zo kunt u dus van de ene naar de andere attractie fietsen en de metro vermijden. Voor twee pond per dag huurt u (met credit card) een fiets, die als een half uur of minder per keer gebruikt wordt niets extra’s kost.

Per dag kunt u dus meerdere keren dag een fiets meenemen, zolang deze binnen een half uur teruggebracht wordt. Mocht u de tijd overschrijden is er nog niets aan de hand, want de in rekening gebrachte kosten zijn minimaal.

De fietsen hebben een verstelbare zadelhoogte, de minimumleeftijd om te huren is 14 jaar. Hou er rekening mee dat de zogenaamde fietspaden gedeeld worden met de stadsbus.

 

 

Meer Londen

Voor meer over deze stad ga eens kijken op de website van Zarina. Zij schrijft in het Engels op haar website a Dutch girl living in London. Ze geeft reisadvies en organiseert stadswandelingen.

Ze gaf me nog deze tips, maar daar hadden we helaas geen tijd meer voor. Dus untested door yours truly maar aangeraden door Zarina.

  • Museum of Childhood is leuk.
  • Het Science Museum heeft interactieve installaties.
  • Dino’s in het Natural History Museum
  • Het Olympisch park is een must! Leuke speeltuin en mooi wandelpark (langs het kanaal). De stadia zijn ook open voor publiek.

 

Praktische tips

Overnachten

Overnachten in Londen kan behoorlijk prijzig zijn, zeker in het centrum van de stad. Gelukkig zijn er duizenden mogelijkheden: van een vakantie-appartement, eenvoudig hostel tot een vijf sterren hotel. Of je gaat iets buiten het centrum zitten, bijvoorbeeld in East Londen in de trendy buurt Shoreditch en Bethnal Green. De hotels zijn hier aanzienlijk goedkoper en met de metro ben je in binnen een kwartiertje in het centrum.

Heeft u nog meer tips? Ik hoor het graag.

error:

Pin It on Pinterest

Share This