Baños del Carmen

De fietstocht van het centrum van Malaga naar het plaatsje Rincón de la Victoria is een van de leukste tochten die je kunt maken in deze regio. In de eerste plaats omdat je zo het Spanje van de Spanjaarden ziet, toeristen komen hier nauwelijks.

Bovendien is het een afwisselend en veilige route. Je kunt de 15 kilometer als een snelle rit afleggen of er een hele dag voor uittrekken, want onderweg is er van alles te doen en te zien.

Het is een mooi uitstapje voor zowel gezinnen als sportievelingen, dagtrippers en cultuursnuivers. Onderweg vind je behalve zon en zee, bezienswaardigheden, musea, uitzichten en terrasjes.

Muelle Uno – de haven van Malaga

Je begint in het centrum van de stad Malaga bij de Plaza Marina, indien nodig kun je hier een fiets huren.

Vanaf het plein fiets je door de haven van Malaga, de Muelle. Je rijdt over de promenade, komt langs gezellige terrasjes, een muzikale speeltuin en natuurlijk de haven. Als je gelukt hebt, mag je een bezoekje brengen aan een marineschip. Bij gebrek aan geüniformeerde mannen kun je je vergapen aan de Tatoosh, het jacht van de puissant rijke Paul Allen (medeoprichter Microsoft) of werelds grootste cruiseschip Oasis of the Seas.

Ook de culturele mens komt aan zijn trekken, want het Centre Pompidou ligt op deze route.

Zo nu heb je er al zeker vier kilometer op zitten. Tijd voor de innerlijke mens.

Baños del Carmen

De Baños del Carmen is mijn favoriete plek in Malaga. Het terras van dit loungecafé cum restaurant kijkt uit op een onstuimige zee, witte pilaren en graffiti. De lucht is er altijd blauw, het licht weergaloos mooi. Zon, zee en vergane glorie, wat wil een mens nog meer?

Maar eigenlijk kun je deze pitstop beter bewaren voor de terugweg, want het is de ideale locatie voor een gin-en-tonic bij zonsondergang.

Onderweg kom je nog genoeg andere cafés en restaurants tegen. Pez Tomillo bijvoorbeeld, een gezellig restaurant met een übercool dakterras aan het begin van het strand van Pedregalejo naast de voor het publiek toegankelijke Nereo scheepswerf. Of je rijdt een paar kilometer verder naar het begin van het dorp El Palo, waar je El Tintero vindt, een bijzonder visrestaurant op deze route.

Peñón del Cuervo

Goed, tijd om weer door te fietsen. Bij de jachthaven El Candado vind je een mooi beschut strandje en een goed restaurant. Hier ga je even van de zee weg. Je fietst een stuk, een paar honderd meter, langs de autoweg. Dit is een zandpad, beschut van het voorbijrazende verkeer door een groot hek. Aan de overkant van de weg zie je de cementfabriek, die in mijn ogen meer op het originele Centre Pompidou in Parijs lijkt dan het huidige museum in de haven.

Tegenover de Peñón del Cuervo, een enorm rotsblok in zee, is een openbare barbecueplek. In het weekeind is het hier meestal druk, maar door de week is grotendeels verlaten. Een prima plek om de picknick voor de dag te halen. Je hoeft niet eens je eigen barbecue mee te nemen.

Vanaf hier fiets je naar Cala del Moral waarna je verder over een fietspad op het strand fietst.

Rincón de la Victoria

Op het strand liggen vissersbootjes, aan de boulevard terrassen. Via verschillende tunneltjes komt je uiteindelijk uit in Rincón de la Victoria. Hier wacht de ultieme beloning voor de kinderen, een echte Burger King.

Mocht je willen kamperen fiets dan door naar Almayate of Torre del Mar, hier liggen verschillende campings aan zee. Heb je dan nog puf over, fiets dan door voor een laatste pitstop naar Algarobbo Costa voor een oerhollandse frikandel bij Bar RiJo.

Nu hoef je alleen nog maar terug te fietsen.

Het strand Malagueta

De prominente vuurtoren markeert het einde van de haven en het begin van het strand, hier wuiven de palmbomen je tegemoet. De promenade deel je met rolschaatsers, joggers en voetgangers. Let op, deze hebben allemaal voorrang op jou!

Op het strand vind je behalve zand, chiringuitos (strandtentjes) en speeltuinen.

Mocht je het gevoel hebben dat een beetje fietsen niet voldoende lichamelijke oefening biedt, kun je onderweg aan je trekken komen, door (gratis) gebruik te maken van openlucht fitnessruimtes die langs deze route staan.

Muelle Uno Malaga
Baños del Carmen Malaga

Praktische informatie

  • Buiten de bebouwde kom is een helm verplicht voor alle fietsers, binnen de bebouwde kom voor kinderen tot 14 jaar.
  • Liever lui dan moe, huur dan een E-bike, verkrijgbaar op verschillende plekken rondom de haven.
  • Op deze route liggen enkele heuvels. Versnellingen zijn niet nodig, wel handig.
  • Overnachten kan op verschillende plekken aan en in de buurt van de route.
  • Let wel, de afstand Malaga – Rincón is 15 kilometer enkele reis, je moet dan nog terug.
Peñón del Cuervo

Volg dit blog

Reis je mee?

Maximaal 1 x per week krijg je een mail met het laatste reisnieuws. Gegarandeerd subjectief, hopelijk inspirerend.


error:

Pin It on Pinterest

Share This