Haven Malaga

Malaga in beeld

Soms zeggen beelden meer dan woorden. Een rondje door het oude centrum van deze bruisende stad hoeft met een beetje doorlopen (en zonder foto’s te maken) nog geen uur te kosten terwijl je wel al het moois hieronder ziet. Handig als je vliegtickets naar Malaga hebt. Loop je met me mee?

Malaga centrum stad

Terras met het beste uitzicht in Malaga

Het hotel AC Marriott ligt in het hartje van de stad. Het dakterras van dit hotel heeft het mooiste uitzicht over Malaga: je kunt 360º rondkijken. Aan de oostkant zie je het Moorse fort (Alcazaba); de kathedraal ligt op steenworp afstand en voor je kijk je uit op de haven (Muelle Uno).

Op datzelfde dakterras kun je in het zwembad springen of al fresco dineren. Voor prijzen en beschikbaarheid van de kamers in het AC Hotel, klik hier.

Malaga Mural Doger

Muurschilderingen in Malaga

Voor het kunstwerk van Doger dat je op de foto hierboven ziet, moet je bij Plaza de la Judería zijn, achter het terras van Bodega Bar El Pimpi. Dit is slechts een klein voorproefje van wat de stad te bieden heeft aan muurkunst. Voor het echte werk bezoek de wijken Soho en Lagunillas.

Romeins theater Malaga

Het Romeins theater in Malaga

Vanaf het terras van Bodega El Pimpi heb je een mooi uitzicht over het Romeins theater. De piramide die je op de foto ziet, beschermt een deel van de opgravingen, op deze plek werd vroeger de vis gefermenteerd.

Muzikant Malaga

Kathedraal Malaga

De muzikant op de foto hierboven zit tegenover de kathedraal van Malaga, één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Je kunt de kerk van binnen bekijken als je dat echt nodig vindt of je gaat het dak op, voor wederom een fantastisch uitzicht. Dit laatste is onder begeleiding van een gids.

Wat betreft die muzikanten, zoals de gitarist op de foto, zul je door de hele stad zien en horen, daar hoef je niet voor te blijven hangen.

Mijn advies geef degenen die op een vaste plek zitten (en dus langer spelen) een muntje als je de muziek mooi vindt. De muziek creëert een gezellige sfeer in de stad en je kunt er net zo lang van genieten als je wilt. Aan de andere kant heb je de rondlopende troubadours, die langs terrasjes leuren, toeristen lastig vallen en zich er meestal met één liedje vanaf maken, waardoor het meer op bedelen lijkt. Geen muntje dus!

Gibralfaro uitzicht

Gibralfaro

Vanaf de Gibralfaro berg heb je een mooi uitzicht over de stierenring en de haven en je zit op loopafstand van het Alcazaba, het Moorse fort.

Als je dit uitzicht beter vindt dan dat van het AC Malaga hotel en je wilt van de typisch Spaanse sfeer genieten, dan is de Parador een luxe optie.

Om de beschikbaarheid van kamers en prijzen in het Hotel Parador Gibralfaro te bekijken, klik hier.

Muelle Uno Malaga

De haven van Malaga

De haven van Malaga is een stad in een stad. Je vindt hier een toonaangevend museum (Pompidou), een Michelinster restaurant, een jachthaven, terrasjes, winkels, speeltuinen en een kapel.

Wat wil je nog meer?

Jardines Puerta Oscura Malaga

Puerta Oscura

Tegen de Gibralfaro aangeplakt liggen de tuinen van Puerta Oscura. Een oasis van rust in de hectiek van een drukke stad. Juist omdat er zo stil is, is dit een plek die je na zonsondergang beter kunt vermijden.

Malaga, Muelle uno, Pompidou
Malaga, kapel haven
Malaga, kathedraal vanuit haven

Plaza del General Torrijos

De fontein hieronder heet ‘Las tres gracias’ en staat op het Generaal Torrijos plein, tussen de haven en de Gibralfaro in.

Malaga, Fuente Las Tres Gracias

Praktische tips Malaga

Nachtleven

Zoals ik al zei, met een beetje doorlopen, kun je het centrum van de stad in een uurtje zien. Maar waarom zou je dat doen, als de stad ’s nachts op zijn mooist is? De Malagueños komen pas laat op gang, zeker in de zomer als het overdag heet wordt. Het centrum is daarom tot laat gezellig druk, veilig en sfeervol.

Overnachten

Aanbevelingen voor accommodaties staan hier op het blog.

Malaga op de fiets

Een alternatief om ‘snel’ de stad te zien, maar wel zoveel mogelijk informatie over de bezienswaardigheden te krijgen, is het maken van een fietstocht onder begeleiding van een gids. Vul het formulier hieronder om de Malaga stadstoer te boeken bij Malaga Bike Tours.

Je ziet

 • Het gemeentehuis en andere belangrijke stads gebouwen
 • Het Alcazaba, een Moors fort uit de 11e eeuw
 • Het Romeins theater
 • Een broederschapsgebouw van de Semana Santa (Heilige week). Een bezoek is mogelijk, wanneer deze open is
 • Het geboortehuis en plein waar Pablo Picasso is geboren
 • 2 van de oudste kerken in Malaga
 • De Kathedraal
 • Het hoofdplein van Malaga- Plaza de la Constitución
 • De Centrale Markt Atarazanas of de Mercado Merced
 • Calle Larios- de grootste winkelstraat van de stad
 • El Parque- de tropische tuinen
 • De Stierenvechtersarena
 • Malagueta en la Caleta strand
 • De haven van Malaga

Reisgids Malaga

Een gids is meestal een goed idee om een plaats snel te leren kennen, of het nu een pratende of een geschreven gids is. De Malaga reisgids van Else Beekman is een aanrader. Om het boek te bestellen klik hier.

Malaga met kinderen

Heb je kinderen? Kijk dan eens hier, mijn 10 tips voor een gegarandeerd geslaagde stedentrip met je kids.

De ultieme reisgids voor de stad Malaga
Reisgids Malaga

Bekijk op bol.com

Volg dit blog

Reis je mee?

Maximaal 1 x per week krijg je een mail met het laatste reisnieuws. Gegarandeerd subjectief, hopelijk inspirerend.


error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This