Op deze pagina vindt u de verschillende mogelijkheden om met de trein van en naar Malaga te reizen. Informatie over de stoptrein, de intercity en de hogesnelheidstrein vindt u hieronder, inclusief prijzen, haltes en reistijden.

Vanaf Malaga centraal station (Maria Zambrano)  zijn er verschillende mogelijkheden:

 • Stoptrein (Cercania)
 • Intercity (Media Distancia)
 • Hogesnelheidtrein (Ave)

 

1. Stoptrein of Cercania

De stoptrein heeft twee routes vanuit Malaga. De Cercania komt tot in het centrum van de stad, het eindstation is Alameda.

C1 Malaga – Fuengirola

Vooral de volgende haltes zijn interessant: Alameda (centrum stad), Maria Zambrano (centraal station, met aansluiting op de AVE), het  vliegveld, het winkelcentrum Plaza Mayor, Torremolinos, Benalmadena, Torremuelle en eindstation Fuengirola.

De totale reistijd is 46 minuten. Elke 20 minuten vertrekt er een trein vanaf (ongeveer) zes uur ’s ochtends tot middernacht. Met de Semana Santa wordt de dienstregeling aangepast aan de processies.

C2 Malaga – Alora

Deze trein stopt ook in het centrum van Malaga, het centraal station, Cártama en als eindpunt Álora. De totale reistijd is 40 minuten. Vanaf Malaga vertrekt de eerste trein om zes uur, rond 21.30 uur gaat de laatste.

Marbella & Estepona 

Deze kustplaatsen zijn nog niet met de trein bereikbaar. Mogelijkheden om het spoor uit te breiden worden onderzocht, maar door de bestaande bebouwing en het bergachtige terrein zal dit zeker nog enkele jaren op zich laten wachten.

Prijzen

 • Voor reizigers die aansluitend de AVE nemen is de stoptrein gratis.
 • Men betaalt per zone, d.w.z. € 1.80 of € 3.60. Er bestaan voor dit type treinen geen retourtjes.
 • Er bestaan ook verschillende soorten abonnementen voor reizigers die regelmatig op dit traject reizen.
 • Tarjeta Dorada, reizigers van 60+ kunnen tot 40% korting krijgen met een seniorenkaart. Deze kan op het station aangeschaft worden voor zes euro en is een jaar geldig.
 • Groepsreizen vanaf 10 personen of meer bestaan er kortingen, indien vooraf geregeld. Email: clientecercaniasmalaga@renfe.es of per telefoon 952 12 80 79.

 

De trein naar Malaga

2. Intercity of Media Distancia

De Avant of intercity vertrekt vanaf Maria Zambrano, het Centraal Station (C.S.). De verschillende trajecten zijn:

Avant Malaga – Cordoba – Sevilla

Dagelijks zijn er 12 ritten, 6  x retour van Malaga naar Córdoba en Sevilla. De eerste trein vertrekt ’s ochtends vanaf het C.S. om 06.45 uur en de laatste om 20.15 uur.

Prijzen

 • Malaga – Cordoba: totale reistijd is 1h 5 min: enkeltje € 27.50, retourt € 44.
 • Malaga – Sevilla: totale reistijd is 1h 55 min. Enkele reis € 43.60, retour € 69.80
 • Deze treinen stoppen ook in Antequera, Santa Ana en Puente Genil.

Media Distancia Malaga – Sevilla

Deze treinen zijn over het algemeen iets langzamer dan de Avant, maar ook aanzienlijk goedkoper. Dagelijks zijn er 10 ritten, 5 x retour. De rit duurt tweeënhalf uur. Een kaartje kost € 24.10 voor een enkele reis en € 39.60 retour.

Media Distancia Malaga – Ronda

Dagelijks zijn er 2 ritten, d.w.z. 1 x retour. De trein stopt ook in El Chorro, waar het Koningspad (El Caminito del Rey) begint. Vertrek vanaf het C.S. is om 10.05 uur en retour vanaf Ronda om 16.50 uur. De reistijd is twee uur en een retour kost € 23.20.

Intercity Malaga – Granada

Deze lijn van Malaga naar Granada bestaat nog niet, maar er wordt hard aan gewerkt. De laatste 20 kilometer spoor worden op dit moment afgebouwd.

Kortingen op traject Media Distancia

 • Groepen vanaf 10 personen kunnen korting krijgen, indien vooraf geregeld. Telefoon 952 128 017 of 952 128 052.
 • Tarjeta Dorada, reizigers van 60+ kunnen tot 40% korting krijgen met een seniorenkaart. Deze kan op het station aangeschaft worden voor zes euro en is een jaar geldig. Op de Avant is door de week de korting 25% en in het weekend 40%.

 

 

3. Hogesnelheidstrein, de AVE

Ave Malaga – Madrid

Er zijn dagelijks minimaal 24 ritten op dit traject (12 retour) naar Madrid. De reistijd is 2h35′. Sommige van deze treinen stoppen ook op Antequera – Santa – Ana, Puente Genil, Cordoba, Puertollano en Ciudad Real. Op deze ritten is de reistijd iets langer.

De treinen hebben verschillende prijsklassen met verschillende service (maaltijd, krant, drank, leren stoelen, oplaadpunten). Het goedkoopste enkeltje kost € 79.50, ook op dit traject zijn er verschillende kortingen mogelijk.

Ave Malaga – Barcelona

Dagelijks zijn er 4 treinen op dit traject(2 x retour) naar Barcelona. In het hoogseizoen zijn er dagelijks drie retour ritten. De reistijd is 5h45′. Deze stoppen ook in Antequera Santa Ana, Puente Genil, Cordoba, Puertollano, Ciudad Real, Zaragoza, Lleide en Tarragona.

Een kaartje naar Barcelona in de goedkoopste klasse kost € 116.90. Ook hier zijn weer verschillende kortingen mogelijk.

Ave Malaga – Valencia

Dagelijks vertrekt er minimaal een trein richting Valencia. De rit duurt 4 uur en 30 minuten. Haltes in Antequera Santa Anta, Puente Genil, Cordoba, Puertollano, Ciudad Real en Cuenca. Er is geen restauratiewagen aan boord. Een enkeltje kost € 71.40.

Kortingen op de AVE

 • Groepen vanaf 10 personen kunnen korting krijgen, wanneer vooraf geregeld. Voor het traject Malaga – Madrid per email aan areasurgrupos@renfe.es en de trajecten naar Barcelona en Valencia via grupos.transversales@renfe.es.
 • Tarjeta Dorada, reizigers van 60+ kunnen tot 40% korting krijgen met een seniorenkaart. Deze kan op het station aangeschaft worden voor zes euro en is een jaar geldig. Door de week is de korting 25% en in het weekend 40%.
 • Een retourtje is 20% goedkoper.
 • Congressen en evenementen hebben vaak een promotionele code die een aanzienlijke korting geeft.
 • Indien het kaartje ruim vooraf gekocht wordt, zijn de prijzen ook aanzienlijk lager.

Disclaimer

Deze gegevens zijn aangeleverd door Renfe Press Office en slechts ter oriëntatie op dit blog opgenomen.

Prijzen, schema’s en routes veranderen.  Controleer altijd de website van Renfe (Spaanse Spoorwegen) voor de laatste berichten, reistijden, tarieven en aanbiedingen.

______________

 

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This