Zes vluchten, 2300 kilometer, 19 dagen, 26 medebloggers, één bus, 60 bestemmingen, één staat.

De vriendelijkheid van de mensen, de geuren en kleuren, het bijzondere licht, de fantastische stranden, de natuur en niet te vergeten de waanzinnig uitgebreide keus aan vegetarische gerechten zijn wat mij betreft de belangrijkste ingrediënten van een reis naar het zuiden van India.

 

De deur naar India

Hopelijk zullen er nog veel mooie reizen volgen, maar wat er ook gebeurd in de rest van mijn leven, ik weet zeker dat dit één van de meest bijzondere ervaringen is die ik gehad heb en dat ook zal blijven.

In 1498 Kerala landde Vasco da Gama, een Portugese ontdekkingsreiziger, in Kerala en legde zo de specerijenroute open naar de rest van de wereld. Ook voor mij is Kerala de deur naar India, die hopelijk leidt naar nog vele bezoeken aan dit land.

De hoogtepunten op een rij:

Periyar Wildlife Sanctuary

Dit is een tijger- en olifantenreservaat waar de wilde dieren nog in de vrije natuur leven. Lees hier verder over de olifanten, de apen, slangen, vlinders en nog veel meer dieren die je kunt vinden in het reservaat. En voor die tijger, daar ga ik nog een keer voor terug want die heb ik helaas, helaas niet gezien.

Kalamandalam muziekschool

De regionale dans/muziekacademie van Kerala is de plek waar het talent van de staat opgeleid wordt als danser, muzikant of artiest. Een magische plek, waar ik het liefst mijn hangmat wil ophangen en zachtjes schommelend in de wind naar de muziek wil luisteren en de meisjes zien dansen.

Lees verder op ….

Een riviercruise

Totaal afschakelen van de wereld doe je door een cruise van een paar dagen te maken in de ‘backwaters’ van Kerala op een verbouwde rijstboot. Geen internetverbinding, alleen het water, het groen van de jungle en een ongelofelijke hoeveelheid exotische vogels. Af en toe zie je mensen langs de kant staan, wat huizen, een boot of twee die op dezelfde rivier varen en dat is het dan. Als je geluk hebt is er net een slangenboot race aan de gang.

Ayurveda

Ayurveda is een traditionele natuurgeneeswijze die nog steeds veel beoefend wordt in Kerala. Goed voor lijf en geest, voor zowel de gezonde als de zieke medemens. Het echte ‘hard core’ Ayurveda is waarschijnlijk een beetje te veel van het goede voor de gemiddelde Nederlander. Gelukkig is er ook aan de softies gedacht en is het mogelijk om alleen maar het prettige deel van de behandeling te laten doen, de massage.

Meer weten over Ayurveda? Lees dan hier verder …

Munnar theeplantages

Om eerlijk te zijn de theeplantages zijn niet mijn ding. Maar van het reisgezelschap was ik de enige die niet zag wat er zo speciaal aan was. De geometrische vormen, de bergen, het groen. Het schijnt allemaal prachtig te zijn.

Kalaripayattu demonstratie

Een van de oudste vechtsporten ter wereld is Kalaripayattu. Training wordt gegeven op een Kalari (academie). Om ongeschonden uit een demonstratie te komen vergt van de sporters een ultieme coördinatie van lichaam en geest.

Het onderwijs in deze tak van sport volgt een aantal principes waaronder:

  • De training start met een massage.
  • Er wordt eerst getraind in een aantal basis lichamelijke vaardigheden zoals springen, rennen en het maken van salto’s voordat aan het gevaarlijke werk begonnen wordt.
  • Daarna komen pas de lessen in het gebruik van wapens, waaronder zwaarden, speren, dolken, pijl en boog, etc.
  • Religieus onderwijs en lessen in traditionele geneeskunde vormen onderdeel van het lesprogramma.

Een demonstratie kun je bijwonen in het Sargaalya centrum van de kunsten. In dit zelfde centrum kun je ook allerlei traditionele ambachten bewonderen zoals weven, schilderen, etc.

Kochi (Cochin)

Cochin of Kochi is een typische Indiaanse stad, maar dan de ‘light’ versie. Hier vind je historische banden met Nederland. Zoals het koloniale David Hall paleis, dat in 1695 gebouwd werd door de VOC. Het gebouw is genoemd naar David Hall, een latere Britse bewoner van het pand.

Er is een Nederlands kerkhof, dat ingewijd werd in 1724.

De VOC poort ligt op Rinsdale Road. Dit is een grote houten poort die gebouwd werd in 1740 door onze eigen VOC, de Vereenigde Oostindische Compagnie.

Het meest bijzondere zijn de gigantische Chinese visnetten, die bediend moeten worden door zes mannen. Deze werden in het midden van de 14e eeuw in India geïntroduceerd door een Chinese handelsman.

De reis werd gemaakt op uitnodiging van het Kerala verkeersbureau. Op hun website vind je allerlei nuttige reisinformatie.

 

Sponsored Post – Kerala Tourism

 

error:

Pin It on Pinterest

Share This