Monte San Anton Malaga

Las tetas de Malaga

De stad, la ciudad, is zowel in het Spaans als in het Nederlands een vrouwelijk woord.

Geen wonder dus dat ook de stad Malaga een paar borsten heeft. Deze houden zich kuis verscholen achter een woonwijk, aan de oostkant van de agglomeratie. De Malagueños noemen ze ‘las tetas de Malaga’ (letterlijk tieten), vanwege de dubbele piek. De gemeente geeft de voorkeur aan de meer behoudende naam ‘Monte San Anton’.

Ondanks dat deze bergen al vele jaren dienst doen als bron van vermaak, staan ze nog steeds fier overeind. Weliswaar zijn ze een beetje asymmetrisch, maar zoals de meeste vrouwen weten, dat mag de pret niet drukken. Bovendien als je er lekker ontspannen met je neus bovenop ligt, merk je er niets van.

Piek van San Anton

Het visueel hoogtepunt beleef je op de piek van Sint Anton. Beneden zie je de in nevel gehulde glooiingen van de stad, de thuishaven, en de eenzame toren van de Pompidou-achtige cementfabriek.

Voor het naspel ga je naar de andere top. Het pad er naar toe is minder platgetreden, het uitzicht minder spectaculair. Hier is het lekker rustig, na een zware beklimming is dit een ideale plek om uit te puffen. En als je geluk heb zie je een kameleon, een wild zwijn of een vos.

De piek van San Anton is vijfhonderd meter hoog.

MalagaUitrzicht over de haven Muelle

Uitrzicht over de haven


Borsten De Piek van San antonMalaga

De Piek van San AntonLocatie

De borsten van Malaga vind je achter de villawijk “Pinares de San Anton”.  

Met de bus, neem lijn 3 of 11 en stap in El Palo uit. Van daaruit kun je voor een paar euro een taxi omhoog nemen of je volgt de rivier naar boven. Ga onder het viaduct door en volg de hoofdweg (San Anton).

De wandelaar met kinderen kan hier nog een leerzaam sociologisch spel met ze doen. Het heet: ‘zoek de10 verschillen in El Palo en Pinares’ – hint let hierbij op m² p.p. en aanwezigheid van waakhond/zwembad/4WD/groen/beton/reclame/graffiti/particuliere beveiliging en winkels.

Met de auto: via de autoweg (richting Almeria) neem afslag El Palo en ga onder het viaduct omhoog richtig Pinares de San Anton. Je kunt parkeren aan het einde van Calle las Palmeras, ga vanaf Calle Los Sauces omhoog.

Met de fiets: zie hierboven en veel succes.

Uitzicht vanaf de 'tweede borst'
error:

Pin It on Pinterest

Share This