Er zijn zo van die momenten in het leven dat alles even perfect lijkt is. Stel je voor: je zit op een catamaran, het is dertig graden, er waait een zacht briesje dat net dat beetje verkoeling geeft, je bent in het gezelschap van vrienden, de lucht is strakblauw en zo meteen gaat de zon onder.

Je neemt alleen even pauze van het cruisen met een duik in zee. De middellandse zee heeft na een lange zomer net de perfecte temperatuur. Hierna gaat de zon onder met een glas cava in de hand.

Heb je het beeld te pakken?

Twee uur geluk op het water.

Zo ziet dat er ongeveer uit.

Proosten met je vrienden bij zonsondergang.

 

De zee is spiegelglad.

Catamaran tours

De eigenaren van Zostera Catamaran Tours, Sebastian en zijn vrouw Lourdes, geven je een onvergetelijke ervaring in de natuur. Vlak voor zonsondergang zijn de landschappen en het uitzicht op de kust van Andalusië ongetwijfeld op zijn mooist.

Andere opties zijn:

  • een toer door het Maro-Cerro Gordo Cliffs Natuurreservaat. De kliffen en kleine baaien van het park maken dit een prima plek om te snorkelen tussen de koralen, sponzen en kleurrijke vissen.
  • of geniet van een maaltijd aan boord met zeevruchten paella en verse kreeften van La Caleta.

Caleta de Velez

Hoewel Caleta de Velez slechts een stip op de kaart van Malaga is, heeft het een van de belangrijkste vissershavens in Andalusië. De jaarlijkse omzet van garnalen, kabeljauw, heek, mul, schelpdieren en octopus zijn ruim 5 miljoen kilo (source). Helaas is de visveiling niet toegankelijk voor het publiek.

 

 

Praktische informatie

We namen een twee uur durende sunset tour en betaalde 25 euro per persoon voor dit privilege, als je slechts een uur gaat, dan kost het 15 euro. Het bedrijf is gevestigd in de haven van La Caleta de Velez in de provincie Malaga (Spanje).

Het restaurant Chinchin Puerto naast het kantoor is van dezelfde eigenaren en het eten is bijzonder goed. Je weet in ieder geval zeker dat de vis vers is.

Parkeren is gratis.

Onze GPS kende de plek niet. De stad ligt op 35 kilometer van de hoofdstad van de provincie Malaga. Neem de N-340 naar de kust en vervolgens volg de bordjes haven Caleta de Velez.

__________________________________________

 

Dit blog volgen

Reis je mee?

Maximaal 1 x per week krijg je een mail met het laatste reisnieuws. Gegarandeerd subjectief, hopelijk inspirerend.


error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This