India Visum paspoort

Je paspoort naar India

Het e-visum voor India

India is en blijft een prachtig land. Het is dan ook niet verwonderlijk dat India veel buitenlandse toeristen trekt. De Indiase overheid speelt hier goed op in met de introductie van het e-visum een aantal jaar geleden. Het aanvragen van een visum India is nu een stuk eenvoudiger dan een aantal jaren geleden toen ik voor het eerst naar Kerala, in het zuiden van het land reisde.

Hieronder leg ik uit wat er veranderd is, bovendien vind je onderaan de pagina een video die in het kort uitlegt hoe de procedure werkt.

Voorwaarden

India heeft nog niet zo lang geleden de voorwaarden van dit type visum aangepast, waardoor nog meer reizigers in aanmerking komen voor dit visum India.

Het is nu langer geldig en kan daardoor ook eerder worden aangevraagd. Met het oude e-visum voor India mocht je 30 dagen in India verblijven. Dat is nu zelfs verdubbeld! Waar vroeger slechts een e-visum voor India beschikbaar was, te gebruiken voor toeristische reizen, wordt er nu onderscheidt gemaakt tussen drie soorten. Welk visum je nodig hebt, is afhankelijk van het doel van je reis. Hieronder kun je meer lezen over de drie verschillende e-visa voor India:

Het toeristenvisum (e-Tourist)

Zoals de naam al doet vermoeden is dit het type visum dat je aanvraagt als je als toerist naar India reist. Dit visum is vanaf het moment dat het wordt afgegeven 120 dagen geldig. Binnen deze 120 dagen mag je naar India reizen. Na je eerste aankomst in India krijg je een visum voor 60 dagen. Je mag dus maximaal 60 dagen blijven. Het visum is twee keer geldig, wat inhoudt dat je 2 keer naar India mag reizen binnen de geldigheid van je visum (double entry). Let er wel op dat je tweede ‘entry’ binnen 60 dagen na de eerste moet zijn.

 

India vakantierezien

Foto Pexels Jéshoots

Het zakenvisum (e-Business)

Als je voor zaken naar India reist, kun je dit visum aanvragen. De voorwaarden van het zakenvisum zijn bijna gelijk aan die van het toeristenvisum. Het zakenvisum is net als het toeristenvisum 120 dagen geldig. Binnen die periode mag je ook weer maximaal 60 dagen blijven en maximaal twee keer India binnenkomen (double entry).

Belangrijk! Het e-visum is niet geldig voor het bezoeken van congressen of het uitvoeren van journalistieke werkzaamheden.

Bij het aanvragen van een zakelijk e-visum voor India upload je je visitekaartje en vermeld je het adres van het bedrijf waar je voor werkt en die van het bedrijf dat je in India gaat bezoeken.

3. Het medisch visum (e-Medical)

Voor reizen naar India met een medisch doel, bijvoorbeeld een behandeling in een ziekenhuis in India, kun je het medische e-visum aanvragen. Ook dit visum India is 120 dagen geldig en voor dit visum geldt dat je maximaal 60 dagen mag blijven. Het verschil met het toeristenvisum en het zakenvisum is dat het medisch visum een ‘triple entry’ visum is, wat betekent dat je drie keer India in mag reizen. De tweede en derde keer in reizen moeten binnen 60 dagen na de eerste keer zijn. Als je een medisch e-visum aanvraagt is het verplicht een uitnodigingsbrief van de instelling waar je behandeld wordt te uploaden.

Betalen met iDeal

De kosten voor het aanvragen van een visum India zijn Eur. 84,95,- Hierbij zijn de alle kosten, zoals consulaire kosten, inbegrepen. Na het afronden van je aanvraag kun je kiezen uit verschillende betaalmethoden. Je hebt de keus uit IDEAL, Mister Cash, Paypal of een overboeking. Je hebt dus geen credit card nodig om de aanvraag van je visum India af te ronden.

Is het visum voor India verplicht?

Ja, reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben een visum nodig om naar India te mogen reizen. Heb je een andere nationaliteit? Neem dan contact op met e-visums.nl. Zij kunnen voor je uitzoeken of je in aanmerking komt voor het e-visum voor India.

Visum voor India aanvragen

Als je je aanvraag voor het visum hebt ingediend wordt de aanvraag door het visumbureau gecontroleerd op de meest voorkomende fouten. Als er een fout in je aanvraag zit kun je deze verbeteren voordat de aanvraag wordt ingediend bij de Indiase overheid. Zo wordt voorkomen dat je visumaanvraag onnodig wordt afgekeurd.

Je aanvraag wordt vervolgens beoordeeld in India. Dit proces duurt maximaal 72 uur. Na goedkeuring krijg je je visum per e-mail toegestuurd. Het visum print je uit en neem je samen met je paspoort mee op reis.

Biometrische gegevens

Bij aankomst in India geef je je visum af bij de douane en worden biometrische gegevens afgenomen; er wordt een vingerafdruk en een irisscan gemaakt. Daarna krijg je een visumstempel in je paspoort en kan je bezoek aan India beginnen.

Visum India met spoed

Het visum India kan tot 4 dagen voor je aankomstdatum worden aangevraagd. In sommige gevallen is het mogelijk het visum later aan te vragen. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht. In deze gevallen kan niet worden gegarandeerd dat je je visum India op tijd ontvangt. Het is altijd aan te raden je visum op tijd aan te vragen. Als je je visum een week voor vertrek aanvraagt (of eerder natuurlijk) weet je zeker dat je zonder zorgen naar India kunt afreizen.

Vertrek je op kortere termijn dan kan je voor een India visum contact opnemen met e-visums.nl.

 

 

 

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest