[no_toc]Saartje Vandendriessche Vlaanderen Vakantieland televisieprogramma Dat België ooit een Spaanse kolonie was, dat wist ik wel, maar dat Malaga bij Vlaanderen hoort is nieuw voor mij. Onze zuiderburen hebben ambitie dat blijkt als de redactie van het reisprogramma Vlaanderen Vakantieland belangstelling heeft voor deze Spaanse stad.

Vlaanderen Vakantieland

Ik krijg een mailtje met de vraag of ze me eens mogen bellen voor informatie over Malaga. Dat mag wel. We telefoneren en schrijven een aantal keren. Ze komen filmen begin juni, of ik ook mee wil doen.

Doe ik, dat lijkt me leuk zo’n kijkje achter de TV-schermen. We zullen het Carmen Thyssen museum gaan bekijken; op de fiets door de haven van Malaga; eten bij El Tintero en slenteren door de botanische tuin La Concepción. Een week voor D-day bedenk ik me dat ik dus levensgroot op de TV kom. En ik minstens 15 kilo te dik ben. En de TV-camera schijnt daar nog eens tien kilo aan toe te voegen. Dat is dus 25 kilo. En dan kom ik ook nog eens in beeld naast superslanke Saartje, de presentatrice.

Vlaanderen Vakantieland in Malaga

Een hele dag filmen

Het is één ding om volslank door het leven te gaan, maar om dat met heel Vlaanderen te delen is andere koek. Ik vind het ineens niet meer zo leuk. Marleen, de regisseur, stelt me gerust. Een hele dag filmen levert zes minuten televisie op. Dat valt mee, dat is nog geen vijf kilo per minuut. Toe maar dan.

Jan, van het geluid, stopt een microfoon in mijn jurk. Vanaf nu kan en zal alles wat ik zeg tegen me gebruikt worden. Hmmm, ‘als ik naar de wc moet, mag dat ding dan af?’ ‘Ja hoor, geen probleem’.

Belgenmop

Ik doe het goed zegt Marleen. Het prettige aan Nederlanders is dat ze een mening hebben en die te pas en te onpas verkondigen. LUID EN DUIDELIJK. Ik ook dus. Hebben Belgen dan geen mening? Jawel, maar die houden ze meer voor zich. Ze zijn wat beschaafder.  ‘Pas op Belgen, ik ga over jullie schrijven hoor’. Prima zegt Saartje, als er dan maar wel een Belgenmop in voorkomt. Het filmen valt mee, het gaat lekker relaxed. Maar het blijven Vlamingen natuurlijk. Dus moeten we nogal eens wat herhalen. Een keer of vijf en dan staat het er wel op.

Uitzending

De uitzending vond plaats Via VRT Eén op 19 januari om 18.10h en op 20 januari om 17.15h.

 Accommodatie

Wilt u weten wat de beste deals zijn voor hotels, klik dan hier.

 

 

 

error:

Pin It on Pinterest

Share This