Rimini strand

Rimini, een van de bekendste badplaatsen aan de Adriatische kust van Italië, is zoveel meer dan zon, zand en zee.

Strandleven

Het strandleven is normaal niet aan mij besteed. Ondanks mijn bijna 50-jarige goddelijke figuur hou ik tegenwoordig mijn kleren aan in het openbaar. Een terrasje met uitzicht op het water, hartstikke leuk. Joggen over het strand doe ik graag. Maar daar houdt het dan wel mee op. Ik bezocht deze plaats alleen omdat ik een bloggersconferentie bijwoonde. Het feria (congres) terrein ligt namelijk bij Rimini.

Daarbij is mijn referentiekader de Spaanse Costa’s, die helaas op veel plaatsen het massatoerisme voorrang hebben gegeven boven smaak, natuur en authenticiteit. Ik voorzag daarom discotheken, fast foodketens, drommen toeristen, losbandige tieners en Britse pubs. Dat was er dus allemaal niet.

Rimini

Italiaanse badplaats

In plaats daarvan zag ik 15 kilometer lege zandstranden, palmbomen, Jugendstil villa’s, charme hotels, Italiaanse restaurants, heel veel speeltuinen, een reuzenrad en felgekleurde badhokjes. Mijn bezoek vond plaats in oktober, niet bepaald het hoogseizoen. Rimini ziet er in de zomer ongetwijfeld anders uit, inclusief de drommen toeristen en discotheken.

Ongeacht het jaargetijde wat niet zal veranderen is dat deze badplaats vooral heel Italiaans gebleven is. Het eten is Italiaans, het horecapersoneel spreekt voornamelijk … ja u raadt het al: Italiaans en gelukkig voor mij, het weer was ook in de herfst zonnig Italiaans.

 

Bezienswaardigheden

Behalve dat dit de geboorteplaats is van de beroemde Italiaanse regiseur Federico Fellini heeft de stad verschillende historische bezienswaardigheden. Helaas door een druk programma ben ik er niet aan toe gekomen om deze te bezoeken. Daarom een samenvatting van wat de Lonely Planet hierover te zeggen heeft:

  • De Tiberius brug is een brug met vijf bogen uit het jaar 21 voor Christus. De originele fundamenten van hout ondersteunen tot op heden ten dage de constructie.
  • Boog van Augustus (27 voor Christus) is een 17 meter hoog monument. Dit was vroeger het eindpunt van de weg die Rimini met Rome verbond.
  • Tempio Malatestiano een 15e eeuws soort ‘Taj Mahal’. Hier rust Isotta degli Atti, de geliefde van Sigismondo Malatesta, pauselijk vicaris en filosoof die de kerk liet bouwen.
  • Borgo San Guliano, een oude visserswijk, nu een gezellige buurt met geplaveide straatjes, trendy trattoria’s en wijnbars.

Bezoek Rimini

Vliegveld: de stad heeft een vliegveld, maar de prijsvechters vliegen hier niet op. Het is goedkoper om naar bijvoorbeeld Bologna, Rome of Treviso te vliegen en vandaar uit de trein te nemen.

Het bezoek aan de badplaats is erg leuk om te combineren met een stedentrip (Rome, Florence, Venetië) of aan de regio Marche om authentiek Italië te zien.

Trein: de stad is goed bereikbaar per intercity. Indien ruim van te voren geboekt zijn de tickets aanzienlijk goedkoper. Vanaf het station gaan regelmatig stadsbussen naar de kust.

Hotel: er is geen gebrek aan keuze aan hotels. Ik verbleef in Hotel Montmartre, een prima en betaalbaar hotel. Het heeft geen restaurant, maar verzorgt wel een zeer uitgebreid ontbijtbuffet dat bij de prijs is inbegrepen. De bus naar het congresterrein stopt voor de deur.


 

error:

Pin It on Pinterest

Share This