Sponsored by Tourism Ireland

Happy St. Patrick's Day

Stel je voor, het is 17 maart. Buiten giet het zoals dat hoort in het land van de eeuwige regen.

The pub

Na een verfrissende wandeling door de bossen van Killarney National Park loop je drijfnat een kroeg binnen. Het is gezellig druk. Houten balken, stenen vloeren. Binnengekomen ruik je meteen het haardvuur, even later zie je de vlammen knetteren. Molly, 20 jaar, rood haar en groene ogen, staat achter de bar.

Irish songs

Pubsongs

Een bandje speelt ‘The Wild Rover‘, de hele kroeg zingt mee:

“I’ve been a wild rover for many’s the year
I’ve spent all me money on whiskey and beer
But now I’m returning with gold in great store
And I never will play the wild rover no more
Refrein 
And it’s No, Nay, never,
No, nay never no more
Will I play the wild rover,
No never no more”

De laarzen staan bij het vuur droog te stomen. Even later brengt de ober een bord met mosselen, verse zalm en frietjes. Je hebt een glas whisky in je hand (Irish, of course) en je lief naast je.

Got the picture?

Life doesn’t get much better than this. 

Tenzij je natuurlijk de ober ‘a beer’ vraagt. Een biertje staat in Ierland gelijk aan een Guinness, de blonde dame in een zwarte jas ter grootte van een pint (0,57 liter).

Voor alle Ieren in de Lage Landen … Happy St. Patrick’s day.

Cheers!

nationaal symbool, het klavertje vier

Klavertje vier, het nationaal symbool

St. Patrick’s is de nationale feestdag van Ierland en wordt overal ter wereld gevierd op 17 maart. In het land van de eeuwige regen, is groen natuurlijk de nationale kleur, feestgangers zijn dan ook vaak in deze kleur gekleed. Meer te weten over St. Patrick’s day? Ga dan naar de website van het Ierse verkeersbureau met uitgebreide informatie over deze dag.

Dit artikel wordt gesponsord door het Verkeersbureau van Ierland (Tourism Ireland), maar betreft mijn eigen mening. Deze is gebaseerd op mijn rondreis door Ierland in 2014. Overigens was het opmerkelijk droog deze periode.

Pictures courtesy Irish Tourism.

 

 

error:

Pin It on Pinterest

Share This