shampoo reizen

Schoon haar op reis

Tot een week geleden wist ik niet eens dat het bestond, shampoo in blokvorm. Het ziet er uit als zeep, maar het ruikt, werkt en schuimt net als shampoo. Dat weet ik, want dat heb ik uitgeprobeerd met een op ambachtelijke wijze door een vriendin geproduceerde blokje, dat heerlijk naar lavendel ruikt.

Deze vorm van shampoo is een stuk compacter dan de reguliere shampoo in een fles. Want minstens 80 procent van de inhoud van een shampoofles bestaat uit water (bron). En zo’n shampooblok is dus handig op reis, gezien de beperkingen aan de hoeveelheid vloeistof die je bij een vliegreis in je handbagage mag meenemen. Een beetje fles is al gauw meer dan de geoorloofde maximale 100 ml. Terwijl als je zo’n fles in je ingecheckte bagage stopt, deze voor behoorlijk wat ellende kan zorgen, door op een onverwacht moment te exploderen.

Shampoo in reisverpakking

Met zo’n shampoo in zeepvorm heb je daar geen last van, want het neemt minder plaats in, het past in je handbagage en – nu heb ik geen eindexamen scheikunde gedaan – maar ik acht de kans op ontploffing van een zo’n blokje aanzienlijk lager dan shampoo in flesvorm. Wat mij betreft de ideale reisaccessoire dus.

Helaas kan mijn vriendin haar producten niet commercieel kan aanbieden wegens de enorme hoeveelheid Europese wetgeving waaraan ze dan zou moeten voldoen. Gelukkig blijken er na een beetje googelen verschillende bedrijven te zijn die het wel aanbieden. Vandaar dat ik er aandacht aan besteed op dit blog, want ik vind het echt een uitvinding voor de reiziger.

Compacte én milieuvriendelijke shampoo

Maar het voordeel zit dus niet alleen in de compactheid, het product is ook nog eens een stuk milieuvriendelijker dan zo’n plastic fles. Je hoeft het blokje namelijk niet te verpakken, of als je perse er iets omheen wilt, dan voldoet een papiertje eromheen al gauw.

Een beetje shampooblok gaat net zoveel wasbeurten mee als drie flessen. Tel uit je milieuwinst. Dat is toch weer een hoop plasticsoep minder.

De shampoo is bij verschillende webwinkels en natuurwinkels te koop. Als ze het bij jou in de buurt nog niet aanbieden, doe jezelf, het milieu en daarmee je nageslacht een plezier en vraag ernaar! Mocht dat niet werken, kun je het nog altijd zelf maken. Het recept vind je hier.

 

 

Dit blog volgen

Reis je mee?

Maximaal 1 x per week krijg je een mail met het laatste reisnieuws. Gegarandeerd subjectief, hopelijk inspirerend.


 

© Foto via Pixabay

error:

Pin It on Pinterest

Share This