sensuele vrouwenOver de seksuele geaardheid van Félix, de schilder (1926) is geen twijfel mogelijk. Het naar hem genoemde museo Revello de Toro in Malaga hangt vol met aantrekkelijk vrouwen. Zijn muzen poseren in verschillende staat van ontkleding, sensueel, nooit ordinair.

Oh ja er is ook nog een kamertje met mannen in pak. Hoogwaardigheidsbekleders uit de stad en omgeving. Saaaaaai. Blijkbaar vindt hij dat zelf ook, want de website van het museum zwijgt hier in beide gevoerde talen over. Het museum is gevestigd in een gerestaureerd herenhuis uit de 17e eeuw in Calle Afligidos, een doodlopende straat in het centrum van de stad.

In het gebouw zat vroeger de werkplaats van Pedro de Mena (1590 – 1688). Een beeldhouwer die veel voor Malaga heeft betekend. Het paleisje heeft drie verdiepingen, Romeinse zuilen, houtsnijwerk, marmeren vloeren en een patio omringt met een galerij.

Hoewel de entreeprijs slechts twee Euro is en er binnen het gebouw geen personeel rondloopt, is er met de bewaking niets mis. Als ik tegen de uitdrukkelijke instructies bij de ingang stiekem (edoch flitsloos) foto’s maak, komt uit het niets een beveiligingsbeambte me al snel bestraffend toespreken.

Als ik later groot en rijk ben,koop ik ook zo’n huis, hang er een paar van Félix zijn vrouwen in én de mannen, die geef ik weg. Inclusief de bewaker.

__________________________________________

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag, gesloten tijdens de siësta.

 

error:

Pin It on Pinterest

Share This