Restaurant Malaga

Jazzy muziek, kaarslicht en een sexy accent zijn de voorafjes van een Mediterraan etentje bij Restaurant La Luz de la Candela. De eigenaren zijn Frans en dat merk je, vooral aan de kwaliteit van het eten, maar ook aan de voor Nederlanders meer reguliere openingstijden.

Het menu

Op de kaart staan: vis, vlees en groentes! Jippie, dit laatste wil nog al eens ontbreken in Spanje.  De ober raadt ons aan om vier tot zes gangen te delen (op z’n Spaans). We zijn met z’n tweeën. Als polderende Nederlanders nemen we de gulden middenweg, het worden vijf schotels.

Het restaurant biedt, volgens eigen zeggen, voornamelijk lokale seizoensprodukten aan.

Restaurant La Luz de Candela Kabeljauw

Kabeljauw

Onze keus:

 • Kabeljauw
 • Rode tonijn
 • Salade van spinazie, mango en Parmezaanse kaas,
 • Inktvis
 • Mosselen in roomsaus.

De ingrediënten zijn inderdaad tamelijk typisch voor de streek. Het verschil met de meeste andere restaurants in Malaga is de bereidingswijze. ‘Slow food‘ met de Franse slag klaargemaakt. Een succesformule wat mij betreft.

Inrichting

Het restaurant, in een zijstraat van Calle Carretaría in Malaga, gaat ´s middags om half een en ´s avonds al om half acht open. Ongehoord voor deze stad in het zuiden van Spanje. Bij een ‘normaal’ restaurant is geen kip te zien voor negen uur ’s avonds. Dat is waarschijnlijk ook een van de redenen dat de klandizie – althans op de avond dat wij er zijn –  grotendeels buitenlands is. Dat is gemakkelijk te overzien, want er zijn maar een stuk of tien tafeltjes.

De vloer is van hout en een groot deel van de inrichting ook. Dit is zeker niet de hipste tent, noch de meest klassieke. De tafeltjes zijn vooral geschikt voor stellen en kleine groepen. Dit is geen plek waar ik mijn kinderen mee naar toe zou nemen. Te klein en fijn.

Frans restaurant Malaga

Het restaurant

 

De inrichting had van mij wel iets meer (professionele) aandacht mogen hebben. Gelukkig maakt het geboden voedsel dat meer dan goed.

Service

Een etentje bij ‘La Luz de Candela’  is een avondvullend programma. De vriendelijke ober/eigenaar vindt dat we hier zijn om te genieten. Het tempo van de bediening is aangepast aan het Spaanse warme  weer. Dronken worden gaat daarom niet lukken, tenzij je de wijn per fles besteld.

Prijzen

 • De meeste racións (halve porties) kosten rond de zeven euro vijftig.
 • Het is ook mogelijk om individueel een volledige portie te bestellen. De prijs is dan iets minder dan het dubbele.
 • De huiswijn is viña Buena, Ribera del Duero (rood) en Flor Innata, Verdejo (wit). Beide kosten € 2.50 per glas.
 • Het toetje kost vier euro vijftig. Onze keuze is – Hoe kan het ook anders in een Frans restaurant? – Crêpe Suzette.

Totale kosten voor het diner met twee personen is € 58.50. Dit is inclusief toetje en vijf glazen wijn. Het karafje water (komt op verzoek) gratis.

Eindoordeel

In mijn culinaire zonnestelsel krijgt dit restaurant één zon. Het eten is goed, de prijs/kwaliteitsverhouding is over het algemeen prima, hoewel de hoeveelheid inktvis tamelijk klein was.

Het ‘tapearen‘ vind ik altijd een leuk concept. Lekkere hapjes delen en van alles proeven, maar dat hoeft dus niet. Het is geen plek voor een snelle hap. De bediening is vriendelijk, het Franse accent helpt aan het vakantiegevoel. De muziekkeuze vind ik aangenaam.

Nu die inrichting nog een beetje opleuken en dan krijgt het restaurant van mij twee zonnen.

La Luz de la Candela

 • De openingstijden van het restaurant zijn dinsdag tot en met zaterdag van 12h30 – 15h30 en 19h30 – 23h30.
 • Het adres is Calle Dos Aceras, 18, 29012 Málaga
 • Een tafel reserveren kan per telefoon: 34 951 382 251 / +34 648 853 253,
 • Boeken kan ook via de website van het restaurant.

 

De foto’s zijn geleverd door het restaurant.

_______________________________

Dit blog volgen

[wysija_form id=”7″]

 

error:

Pin It on Pinterest

Share This