Het is eind november, de krant brengt heuglijk nieuws voor Malaga. We kunnen weer op stand eten, want het restaurant van José Carlos García, voorheen bekend als Café de Paris heeft een Michelinster gekregen. De ster is niet glimmend nieuw, want het restaurant was al eerder in het trotse bezit van een ereplaats in de Michelingids.

De weg kwijt

Onderweg tijdens de verhuizing van hun oude adres in Malagueta naar Muelle Uno is de eigenaar, José, de ster kwijtgeraakt. Na een jaar koken in de testfase heeft het de bandenspecialist behaagd om de vermelding af te stoffen en het restaurant terug op haar rechtmatige plaats in de lijst met beste restaurants te zetten.

Iets te vieren

Wij gaan erheen voor mijn verjaardag, want ik begin langzaam maar zeker een zekere leeftijd te naderen en dat mag wel eens een keer gevierd worden. De reservering via het internet is niet helemaal goed gegaan. Een groepje Britten heeft de onze met een smoesje ingepikt, we mogen toch binnen, het past nog.

Er zijn door de week maar vier tafels in gebruik, waarvan er vandaag, inclusief de onze, twee bezet zijn. Achterin de eetgelegenheid ligt een grotere zaal voor de drukte tijdens het weekend en voor evenementen.

José Carlos García Malaga

De inrichting

De inrichting is extreem minimalistisch: een industrieel ontwerp met betonnen vloeren en blootliggende buizen, het doet denken aan het Centre Pompidou in Parijs, maar dan zonder de kleurtjes. Mijn tafelgenoten moeten even wennen. De een vermoedt de lange hand van Ikea in het interieurontwerp, de ander beweert dat het een extensie van de onderliggende parkeergarage is.

Dat laatste is wellicht passend voor een bandenfabrikant, maar naar mijn smaak is het binnen iets te kil. Wellicht is hier met opzet voor gekozen om zo alle aandacht naar het eten te trekken. En dat is dan goed, want dat is inderdaad erg lekker.

Het eten

We gaan voor het viergangen menu dat bestaat uit, een grapefruit/gin cocktail met warme room (yummie), twee piepkleine amuses; een voorgerecht met garnalen; het hoofdgerecht van lamsvlees en tot slot een toetje uit de hemel.

Vier obers voeren een keurig ingestudeerd dansje op met het eten.  De gerechten vinden synchroon hun weg naar onze tafel, de lege borden verdwijnen op een soortgelijke manier. Ze knikken welwillend op onze verzoeken om water, wijn, koffie. Het mag allemaal.

Michelin ster Malaga

De bediening knijpt een oogje dicht voor huisgenoot J. die een enorme viespeuk blijkt te zijn, hij verslijt wel drie enorme katoenen servetten. De rest van  het gezelschap is  gelukkig wat beter gemanierd, zij kunnen toe met maar één verversing.

__________________________

Ook in 2014 heeft het restaurant de ster behouden, voor het derde jaar op rij.

Prijzen

Een korte sterrenbeleving, zonder drank kan al vanaf € 54, exclusief BTW. Een glaasje Cava gaat voor € 7.00, een kopje koffie met melk kost € 2.60. Het uitgebreide genieten met zeven gangen is een kleine aanslag op je portemonnee, te weten € 90.00. Er is ook een à la carte menu, met verschillende gerechten vanaf ongeveer € 20.00.

Locatie

Het restaurant, José Carlos García ligt in Muelle Uno, de haven in het centrum van Malaga, naast het kapelletje.

error:

Pin It on Pinterest

Share This