Ik ben een flexitariër. In een maaltijd hoeft wat mij betreft geen vlees te zitten.

Mijn carnivore huisgenoot J. denkt daar anders over. Om de man in huis tevreden te houden – de liefde gaat immers nog altijd door de maag – heb ik dit deel van het noodzakelijke relatieonderhoud ‘geoutsourced‘. We bezoeken dus met enige regelmaat een restaurant.

Onze favoriete proteïnetempel in Malaga is restaurant Montana. Deze is helaas op de bewuste zaterdagavond volgeboekt. Op zoek naar een alternatief komen we uit bij El Tres. Het staat al een tijdje op mijn radar door de jubelende reviews van de Britse Michael Soffe, een zelfbenoemd connaisseur van de Spaanse keuken.

Een “joy of joys” volgens hem.Bovendien is El Tres onderdeel van de lokale El Gorki keten, wat mij betreft een kwaliteitswaarborg. Tot dusver heb ik bij al hun eetgelegenheden goed gegeten. Kortom de verwachtingen zijn hooggespannen.

We, Nederlanders, zijn om 20.30 uur de eerste gasten.

Het Menu

Mijn tafelgenoot gaat uiteraard voor de steak à 28 euro, ik kies rode tonijn (€ 27). Vooraf komen er van het huis een aantal lekkere amuses en keuze uit verschillende soorten brood met olijfolie. Dit alles geserveerd door vriendelijk personeel.

Het eten is zoals verwacht erg goed, zelfs de altijd superkritische J. beoordeelt zijn biefstuk als uitstekend, de tonijn smaakt ook prima.

Een toetje wil ik niet, het hoofdgerecht in combinatie met het brood is meer dan genoeg.

De inrichting

Het restaurant ligt op een toplocatie aan het strand van Malagueta, grenzend aan de haven Muelle Uno. De inrichting kan mij helaas niet bekoren. Ik word niet warm van het gebruikte kleurenpalet en de gapende opening in de muur die de deur moet voorstellen is wat mij betreft een groot minpunt. Een Japans wandje, een schuifdeur of desnoods een gewone deur in plaats van het gat zou de sfeer meteen een stuk intiemer maken.

De menukaarten en de stoelen zijn met gebroken wit gestoffeerd. Uit ervaring weet ik dat dit moeilijk schoon te houden is. Dat is te zien, de kaarten zien er enigszins smoezelig uit en de stoelen ook.Ook de locatie van het gebouw is wat mij betreft niet optimaal gebruikt. De zaal heeft uitzicht op een van mooiste stukjes strand van Malaga, toch komt dit niet goed uit de verf.

Verder nog een puntje, wellicht gezeur, maar toch wil ik het noemen. Zoals mijn moeder altijd beweert: “Voordat je besluit in een restaurant te gaan eten, eerst een koffie bestellen en van de WC gebruik maken. Als dat niet in orde is, moet je maken dat je wegkomt.” Dat was in dit geval enigszins onpraktisch, aangezien we vooraf moesten reserveren om een tafel zeker te stellen.

We hebben geen koffie besteld, die waarschijnlijk prima in orde zou zijn geweest. Het toilet was weliswaar schoon maar had (aan het begin van de avond) geen toiletpapier. Misschien niet iets om over te vallen bij een ‘gewoon’ restaurant, maar voor een establishment in de hogere prijsklasse wat mij betreft een echte ‘faux pas’.

Conclusie

In mijn culinaire zonnestelsel krijgt El Tres slechts één zon. Ik let hierbij op smaak, de hoeveelheid, vriendelijkheid van het personeel, de prijs en het interieur.

Zoals hierboven gezegd het eten was uitstekend. De prijs was aan de hoge kant, maar gezien de goede kwaliteit toch in orde. Een uitnodiging om er nog eens te gaan eten zou ik zeker niet afslaan. Toch is het geen plek waar ik uit eigen beweging snel terug zou gaan en dan vooral om het gebrek aan atmosfeer.

 

Openingstijden en locatie

Het restaurant is geopend van maandag tot en met zaterdag van 13:00 – 16:00 / 20:00 – 00.00.

 

Plaza de la Malagueta 4,
Antonio Martín, 29016 Málaga

Reserveren kan via de website of telefonisch:

T +34 952 22 33 64

 

_____________________________________________

Volg dit blog

[wysija_form id=”7″]

error:

Pin It on Pinterest

Share This