Oxford

Oxbridge

Oxbridge, staat voor Oxford en Cambridge, de twee universiteiten die in de eredivisie van de Britse Academia stuivertje wisselen om de eerste plaats. Een soort Ajax – Feyenoord dus, of is het Ajax – PSV?

In ieder geval zijn het de twee toonaangevende universiteitssteden in Engeland. Bijna iedereen die wat te betekenen heeft in de Britse politiek, wetenschap, media of kunst heeft hier gestudeerd. Eeuwenoude instituten, colleges en tradities zetten de toon.

Voor de buitenstaander mag het een pot nat lijken. Dat is beslist niet zo. Zeker als je een student bent. Voor de echte Anglofiel vertel ik waarschijnlijk niets nieuws.

Test je kennis

Om dit elitaire bolwerk wat toegankelijker te maken voor de gewone man/vrouw/hen heb ik deze quiz met meerkeuzevragen ontworpen.

De antwoorden zijn simpel. Je kunt kiezen uit Cambridge of Oxford. Bovendien, als je goed gokt, krijg je ook nog een certificaat aan het einde. Trouwens, in het kader van inclusiviteit krijg je ook als je slecht scoort toch een mooi diploma. Dus kijk snel, ben jij een Oxonian of  liever een Cantabrigian?

 

  • Klik op ‘volgende’ om verder te gaan.
  • Klik na de laatste vraag op ‘verzend‘ voor je certificaat!

Dit is de ultieme Oxford v.s. Cambridge quiz. De test bestaat uit 20 vragen.

De foto’s van bekende personen in deze quiz zijn ingebed vanuit Wikimedia Commons.

Cornmarket Street Oxford

Meer Engeland

Cambridgeshire: fietstocht door het ‘echte’ Engeland

Cambridgeshire: fietstocht door het ‘echte’ Engeland

Reizend door het glooiende platteland van Cambridgeshire, fietsen we terug in de tijd naar het ‘echte’ Engeland. Kerkuilen, eksters en spechten begeleiden onze trektocht door een landschap van tarwevelden, omlijst door een banket van klaprozen, margrieten, koren- en boterbloemen. IJverige hommels wedijveren met vlinders voor een plekje op de geurigste planten.

Lees meer
Saffron Walden, de bloem van Essex

Saffron Walden, de bloem van Essex

Saffron Walden is zo’n Engels typisch stadje dat grotendeels onveranderd is gebleven sinds de late middeleeuwen. En dat is goed nieuws voor de liefhebbers van historische architectuur, doolhoven en spoken.

Lees meer
Oxbridge Cambridge Oxford

PIN IT

oxbridge quiz
error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This