Een gorilla & baby in het natuurpark van ValenciaEen populaire attractie voor jong en oud is het indrukwekkende Bioparc Valencia.

Het park opende in 2008 haar deuren voor het publiek en is een ideaal familie-uitstapje tijdens een citytrip naar Valencia. De moderne dierentuin ligt in het bekende stadspark Parque de Cabecera en biedt op ruim 100.000 vierkante meter een unieke leefomgeving voor de bijzondere bewoners.

Het is een van de meest innovatieve dierenparken ter wereld. In het park wordt zogenaamde zoo immersion toegepast. Dit betekent dat wordt getracht alle bewoners, zowel planten als dieren, in een zo natuurlijk mogelijke omgeving onder te brengen, bij voorkeur met een combinatie van verschillende diersoorten bij elkaar.

Dierentuin Valencia

De verblijven zijn onderverdeeld in verschillende thema’s, gebruik makend van de wisselende leefomstandigheden op de verschillende  continenten. Zo maak je tijdens een bezoek in een paar uur tijd al wandelend een wereldreis langs verschillende werelddelen, met dieren en planten uit onder andere Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

Bioparc Valencia familie leeuwen

Al spelenderwijs leer je tijdens een bezoek hoe flora en fauna uit  in hun natuurlijke habitat met elkaar samenleven.

Met de kinderen op stap

Waan je op safari tussen de leeuwen, zebra’s en giraffen op de Afrikaanse savanne, reis naar avontuurlijk Madagaskar en maak kennis met de grappige families lemuren die tussen de boomtoppen slingeren, bewonder de reusachtige neushoorns in de rivierbedding of neem een kijkje in het bijzondere nachtverblijf van de aardvark.

Bezoek het natuurpark in Valencia

Bezoek het biopark

De grote publiekstrekkers zijn de kudde Afrikaanse olifanten, de nijlpaarden en gorilla’s, de nieuwsgierige stokstaartjes en de mysterieuze hyena’s. De rijen bij de entree overslaan en meteen het park in? Dat kan door de toegangskaarten voor Bioparc voorafgaand aan het bezoek online te bestellen. Het park is het gehele jaar door geopend vanaf 10.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur of later, afhankelijk van het seizoen.

Het Parque de Cabecera maakt onderdeel uit van de negen kilometer lange Turia tuinen, dit is een ideale plek om te fietsen, wandelen of te picknicken.

Openbaar vervoer

  • Met de bus – EMT: lijn 3, 29, 61,67, 81 en 95.
  • Metro: lijn 3 en 5, stap uit bij halte Nou d’Octubre, vanaf hier is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar de ingang.

 

Overnachten in Valencia

In Valencia zijn er overnachtingsmogelijkheden voor alle budgets, van klein tot groot.

 

 

 

error:

Pin It on Pinterest

Share This