Prijzen & Nominaties

Dit blog is verschillende keren genomineerd en heeft enkele prijzen gewonnen.

 • Nominatie Proef Spanje 2018, met het blog over Ferrol.
 • Oktober 2018 ontving ik de Unicaja Communicator Award 2018, van de Costa Press Club, de vereniging van buitenlandse journalisten aan de Costa del Sol in Spanje voor mijn blog over daklozen in Malaga.
 • In maart 2017 zijn drie van mijn foto’s geselecteerd voor een fotojournalisme tentoonstelling in Cultureel Centrum La Termica in Malaga. Deze foto’s kwamen uit het blog over de achterstandswijk Lagunillas in Malaga en werden gepubliceerd in het maandblad Kosta Nieuws in juli 2016.
 • In 2017 uitgeroepen tot highly commended travel blogs worth checking out.
 • In 2016 geselecteerd voor de longlist Proef Spanje Blogprijs.
 • Tijdens de 12e editie van de haringparty ontving ik in 2015 de gouden haring van de Marbella Dutch Business Club voor mijn columns in Kosta Nieuws en dit blog.
 • Keralablogexpress: in maart 2014 werd ik met 25 internationale bloggers geselecteerd uit meer dan 600 aanmeldingen om deel te nemen aan de Keralablogexpress in India. De reis duurde twee en een halve week.  Verder lezen 
 • Proef Spanje blogprijs door het Spaans Verkeersbureau in Nederland, winnaar 2012 ‘met mijn voeten in het water‘.
 • Proef Spanje Finalist 2011 met ‘They were lovely and pleasant in their lives‘.
 • Blogparel nominaties 2013 Nachtbus naar Transsylvanië en Een laatste dans in het water.
 • Winnaar Blogparel 2011 (categorie nieuwkomers) met ‘Ooievaars grijpen de macht’.

 

Unicaja Communicator Awards 2018

Image by © Karl Smallman

Award winning travel blog

De ultieme bekroning

Uiteraard ben ik erg blij met de ontvangen prijzen, maar de echte bekroning op mijn werk is de respons van de lezers, vaak positief, soms kritisch. Allebei worden ze op prijs gesteld.

Een kleine greep uit duizenden reacties op dit blog.

Stefania,
Je schrijft een heel boeiende blog. Ik heb veel gereisd in mijn lange leven en nu het te vermoeiend wordt om verre reizen te maken, reis ik in de geest met je mee. Mijn complimenten.

Reactie op Ontdek Padova in 10 tips

Joop Blom

Gepensioneerd

Het is niet gauw goed eerst te gevaarlijk nu goed voor bejaarden ik woon er en ben blij dat mensen er kunnen komen en lopen.
Het is erg mooi en echt niet voor bejaarden dat is voor hen te vermoeiend , want het is toch een hele wandeling.
En ja nu weer zuren om de kwaliteit van het hout het is ook nooit goed.

Gerard Wennekes

Wauw!! Prachtige graffiti en héél mooi in beeld gebracht. Had nog nooit van deze wijk gehoord, maar ga nu beslist een kijkje nemen. Bedankt voor de tip!!

Marieke

De Nederlandse ambassadeur in Roemenië deelde het blog over Boekarest op zijn persoonlijke Facebook pagina.

Boekarest blog gedeeld op Facebook door de Nederlandse ambassadeur in Roemenië

tijdens de winter zijn we langere periodes in Andalusië en maken we graag uitstappen. De tips die we van jou krijgen, staan niet in de toeristische gidsen, wat ze dubbel interessant maken.
Bedankt en doe aub verder.

 

Niki Mussche

Ik ben zelf een vader en ik vraag me af waarom een ouder nadat hun kinderen op bed Zijn uit de kamer zouden moeten gaan en de babyfoon. Op een gegeven moment uit moeten zetten…

Heb je zelf kinderen? …. Sorry dat ik het zeg maar dit is wel het slechtste advies wat ik ooit heb gelezen voor ouders van jonge kinderen!

 

Larsen Busch

De type- en grammaticale foutjes zijn absoluut niet storend en doet geen afbreuk aan jouw stukken. Maar ja, wij Nederlanders blijven schoolmeesters al heb ik daar de pest aan. Mijn opmerking over de taal is om van het geheel van een 9,9 een 10 te maken.

Anoniem

Op blogsociety was het artikel ´Malaga ongecensureerd´ een dag trending. Het stond in de top 5 van meest gelezen artikelen op de Telegraaf op 18 maart.

Wat een prachtige foto’s bij de blog van “Op een catamaran de zonsondergang tegemoet!!!”

Louis Vrijdag

Wat een hopeloos, ziellos en oppervlakkig flodderstuk over Berlijn. Zo.lust ik er nog wel een paar. Waarom over de stad schrijven als je er een past dagen bent? Met welke autoriteit mein je dat te kunnen doen?
Aan dit soort Fastfood heeft niemand behoefte. De simpelste reisgids bevat meer informatie.

Overigens heet de man Mesdag en niet Mestdag, gobbeter.

 

Reactie op Facebook.

Rix Legêne

historiadora, poetisa, directora de la escena

Wat een geweldig enthousiasmerend verhaal weer Stefania! Prachtige foto’s. Knap hoe je elke week weer zo’n blog weet te produceren. Keep up the good work!

Lucas

Ontzettend leuke informatie. We wonen in de winter 4 maanden in Elviria/Marbella en door jouw informatie en enthousiaste verhalen en tips wordt het steeds leuker. Veel complimenten en ik hoop dat je nog lang doorgaat.

Carla van der Sanden

Je zet NL-Spanje zwart/wit neer. Dat maakt een blog ook aansprekender. Maar naar ons idee en ervaring zijn er veel meer grijstinten.
Zowel in Nederland als in Spanje hiliarische, teleurstellende, ontmoedigende én positieve ervaringen met belastingdienst, gemeente, winkels, bedrijven… Wel op heel verschillende manieren. Overeenkomst? Mensen maken verschil: bereidheid tot leggen van contact, vermogen tot luisteren, en praktisch oplossingsvermogen.

Praktische tip voor Endesa: een cita prevista op het kantoor van calle cervantes. Altijd keurig op tijd, geen wachtrijen.

Liesbeth Meijskens

Ik volg je pas een paar weken en moet nog wennen aan je scherpe kritiek maar jou humor vind ik heerlijk om te lezen.
Ik zou je het boek ( in het spoor van de MOOR ) graag aanbevelen alleen Andalusië.
Ik zwemgraag.

 

Henk Flederus

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest