read/lees enEnglish

Romeinse brug Cordoba

Stel je zit op een boot, of eigenlijk in een kajak, de zon zakt langzaam onder de horizon terwijl het water onder je zachtjes in de richting van de monumentale stad Córdoba kabbelt.

Het peddelen gaat moeiteloos, er blijft genoeg tijd en energie over om tussendoor van het uitzicht te genieten. De enige geluiden die je hoort zijn je mede kajakkers en het kwetteren van honderden of misschien wel duizenden vogels. In deze tijd van het jaar, net voor de winter, is de Guadalquivir tamelijk ondiep en de stroming bijna nihil.

Een ideale gezinsactiviteit

Dat maakt dit een perfect uitstapje om met kleine kinderen te doen. Het is veilig om hier te roeien of te kajakken, want door het lage waterpeil is er geen gemotoriseerd verkeer op deze rivier mogelijk.

De Romeinse brug in Cordoba

We zijn onderweg naar de historische brug in het centrum van Córdoba. Deze Romeinse brug werd gebouwd aan het begin van de 1e eeuw voor Christus, over de rivier de Guadalquivir.

Cordoba sunset
Cordoba met kajak

De 247 meter lange brug heeft 16 bogen en is 9 meter breed. Over de eeuwen heen werd de brug verschillende keren gerestaureerd. De 14e en 15e boog zijn de enige die nog in oorspronkelijke staat verkeren. De meeste toeristen zullen de brug alleen van bovenaf kunnen bekijken.

Een tocht over het water is een unieke manier om deze indrukwekkende constructie vanuit een andere hoek te zien.

De Guadalquivir

De Guadalquivir is 657 kilometer lang en de enige grote bevaarbare rivier in Spanje. In de Romeinse tijd kon men vanaf de zee tot aan Córdoba varen, nu slechts tot Sevilla.

De naam is afkomstig van al-WadiAl-Kabir, wat ‘grote vallei’ betekent  in het Arabisch.

Kajak naar Romeinse brug

Praktische informatie

Kajakken

  • Het is een kort tripje met minimale inspanning en daarom perfect voor een gezinsuitstapje.
  • Je kunt kiezen uit kajaks met één, twee of drie plaatsen.
  • Deze toer werd georganiseerd door Maria Font, onze lokale gids.
  • In de zomer is het verstandig zijn om een fles water aan boord mee te nemen, rijkelijk met zonnebrandcrème te smeren en een pet op te doen.
  • Draag dichte schoenen met veters (oude gymschoenen), want slippers raak je gegarandeerd kwijt op de modderige ondergrond tijdens het in- of uitstappen.

Hotels in Cordoba

  • Hotels, hostels en alle andere accommodaties in Córdoba zijn relatief duur in vergelijking met andere Spaanse steden. Zorg ervoor op tijd je accommodatie te boeken, om iets voor een redelijke prijs te kunnen vinden.

Activiteiten in de buurt

Kajak Tour Cordoba

Hola, Je bent beland op de website van Stefania van Lieshout. Op dit reisblog laat ik je mijn kijk op de wereld zien. Vanuit Malaga in het zuiden van Spanje reis ik de wereld over wanneer tijd en geld dat toelaten, het liefst samen met mijn partner en kinderen. Om verder te lezen klik hier.

Volg dit blog

Reis je mee?

Maximaal 1 x per week krijg je een mail met het laatste reisnieuws. Gegarandeerd subjectief, hopelijk inspirerend.


error:

Pin It on Pinterest

Share This