Natuurkunde, scheikunde, het menselijk lichaam, de psyche, biologie. Allemaal onderwerpen waar je normaal kinderen niet snel enthousiast over krijgt. Totdat je ze in het museum voor de wetenschappen in Malaga loslaat.

Wetenschapsmuseum Malaga

Hier leer je spelenderwijs.

Museum voor kinderen

Hier mogen ze spelen met de wetten van de natuur, optische illusies ontrafelen, lichamen uit elkaar slopen, zoveel herrie maken als ze zelf willen, longen proberen op te blazen, zich verbazen over balletjes die in het luchtledige blijven hangen en meehelpen met allerlei gekke en ogenschijnlijke magische proefjes.

Planetarium Malaga

Inclusief in de belachelijk lage entreeprijs is een twintig minuten astronomielies door een (humorloze) Spaanse meneer in het planetarium. Je maakt een virtuele reis door het heelal in een duizeligmakend tempo. Je ziet sterren van dichtbij en wordt een zwart gat ingezogen.

Het enige verschil met een echte ruimtevaart is dat de sterrenbeelden hier netjes voorzien zijn van lichtgevende naamborden, zodat je niet al te lang hoeft te zoeken naar de constellaties. Mocht je liever echte sterren willen kijken, breng dan een bezoek aan Torcal.

De kooi van Faraday

Een aparte zaal is gewijd aan het doen van experimenten.  Hier geeft een tweede meneer tekst en uitleg, terwijl de kinderen mogen assisteren bij de experimenten. De kunstjes doen denken aan de voorstelling van een tovenaar.

Kun je met heel hard nadenken de kleur van een drankje veranderen? Zijn mensen geleiders van stroom? Hoe verander je de kleur van een ballon? Zijn ‘light savers’ gevaarlijk?

Wat gebeurt er met je als je in een ijzeren kooi staat en de bliksem slaat in?

Activiteiten voor kinderen Malaga

Beam me up Scotty.

Een museum voor jong & oud

Je mag alles aanraken in de expositieruimte. In de Tomás Hormiqo zaal staan meer dan 80 interactieve uitstallingen, die de fundamenten van de natuurkundige fenomenen uitleggen op een speelse wijze.

Het is leerzaam, ook voor jongere ouderen en oudere jongeren. Zeker voor sommige volwassen die niet opgelet hebben op de middelbare school en die zich daarom nog elke dag verbazen over technische hoogstandjes, zoals het wonder van de afstandsbediening voor de televisie.

Vooral als ze hun jeugd doorgebracht hebben als het menselijke variant van de ‘remote control’ dienende voor hun vader (ik noem geen namen, maar u begrijpt hier speelt een klein jeugdtrauma).

Alle stukken zijn voorzien van uitleg. Deze is in het Spaans, dus mocht u met kinderen gaan die de taal niet spreken is het wel handig als er iemand bij is die verstand heeft van natuurkundige principes.

Bezoek het Museo de Ciencia Principia

Het museum ligt tussen het Rosaleda voetbalstadion en het gelijknamige winkelcentrum in. De auto kunt u gratis parkeren onder het winkelcentrum.

Adres: Avenida de Luis Buñuel, 29011 Málaga

Telefoon :952 07 04 81

Entree is € 2.50 voor kinderen en € 3,00 voor volwassenen. Dit is inclusief de natuurkundige workshop en de astronomielies in het planetarium.

Website: www.principia-malaga.com

Op aanvraag zijn de workshops mogelijk in het Engels, minimum tien personen.

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest