Museum Carmen Thyssen Malaga Wandelen op de begane grond van het museum Carmen Thyssen voelt aan als bladeren door een 150 jaar oud levensgroot fotoalbum, maar dan met vrolijke kleurtjes. De schilderijen zijn zeer gedetailleerd. De landschappen en stadsgezichten zijn realistisch en herkenbaar, zoals de haven in Malaga geschilderd door Manuel Barrón y Carrillo en ook het andere werk van zijn hand, de rivier Guidalquivir in Sevilla.

Carmen Thyssen Museum

Deze bijzondere collectie Andalusische schilderkunst is het nieuwste speeltje van de door haar huwelijk met Baron Thyssen-Bornemisza de Kászon puissant rijke Carmen Cervera (1943). Het naar haar genoemde museum in Málaga heeft eind maart 2011 haar deuren heeft geopend voor het publiek.

 

Het gebouw Thyssen Malaga

De kunstverzameling uit Andalusië is gehuisvest in het 16e eeuwse Palacio de Villalón in het centrum van de stad. Het ligt aan Calle Compañia 10, dicht bij het Plaza de la Constitution de Málaga. Er is helaas weinig overgebleven van de oude details, slechts de structuur van het vier etages tellende gebouw herinnert aan de eeuwenoude historie. De zalen zijn oogverblindend wit, wat de heldere kleuren van de schilderijen op de begane grond goed doet uitkomen.

Collectie schilderkunst

Op de eerste verdieping staan vier beelden uit de middeleeuwen en er hangen een tiental oude meesters, waaronder een schilderij van een verdwaalde Nederlander, Abraham Bloemaert, met Huida a Egipto (vlucht naar Egypte). De werken van de fin-de-siècle op de tweede verdieping zijn wat somberder en meer stilistisch getekend. De bovenste etage is gereserveerd voor wisselende tentoonstellingen.

Bezoek museum Carmen Thyssen

De entree is zes euro per persoon, € 3.50 voor gepensioneerden. Kinderen onder de twaalf onder begeleiding van een volwassene mogen gratis naar binnen. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van tien tot acht uur. Het museum ligt in het centrum van de stad op Calle Compañía, 10, in de buurt van de Atarazanas markt, de Ifergan collectie en het lelijkste plein van Malaga.

Een leuke herinnering aan het bezoek is een replica op foto vanaf €  10,50 voor een zelf gekozen afbeelding van 297 x 210 cm. Een print op canvas kost 70 euro op een formaat van 594 x 420 cm.

Meer Malaga Musea

Het Romeins theater van Malaga

Teatro Romano Malaga Groene, voor mij onbegrijpelijke letters versieren de buitenwanden van een gebouw dat de entree vormt van het Romeinse theater in het hartje van Malaga. Wat zou de functie zijn van deze geheimzinnige teksten? Op zoek naar een antwoord ga ik het...

read more

Het automuseum in Malaga

Oldtimers in het Automuseum van Malaga Jongens spelen met auto's, meisjes met poppen dat weet zelfs een kind. Zo gauw we (de meisjes) opgroeien verandert dat een beetje. De auto transformeert van een oninteressant stuk speelgoed in een nuttig gebruiksvoorwerp. Het...

read more

Pablo Picasso

Pablo Ruiz Picasso werd geboren op 25 oktober 1881 als oudste zoon van José Ruiz Blasco en Maria Picasso in een huis aan het Plaza de la Merced in Malaga. Hij is een van de beroemdste schilders van de 20e eeuw en waarschijnlijk de beroemdste Malagueño ooit. Museo...

read more
error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest