Malaga heeft er weer een nieuwe culinaire aanwinst bij, de Mercado de la Merced. Een (welkome?) aanvulling op het toch al ruime gastronomische aanbod in de stad.

We kunnen namelijk al een half jaar lang genieten van lokale specialiteiten bij de Plaza de Gastronomia in de stierenring. Verder beschikken we sinds augustus over een ‘gourmet beleving’ op het dakterras van de Corte Inglés. Het warenhuis levert maar liefst tweeduizend vierkante meters internationaal eetgenot.

Malaga Mercado de la Merced

Gastronomische markten

De Mercado de la Merced is dus de derde gastronomische markt in Malaga die geopend is in de laatste zes maanden. Deze markt zou met de Semana Santa, de heilige week voor Pasen, opengaan. Dat is mislukt. Het complex ligt in het historisch centrum op steenworp afstand van het geboortehuis van Picasso en binnen het bereik van het cruisetoerisme, wat tegenwoordig de stad overspoelt.

Plaza de Gastronomia

Dat klinkt misschien niet goed, maar dat is het wel. De eerdergenoemde Plaza de Gastronomia heeft haar ambitieuze openingstijden al flink moeten bijstellen doordat er te weinig bezoekers komen. Hopelijk voor de kleine man achter de balie trekt de klandizie aan met de aanstaande opening van het luxe hotel Miramar.

Gourmet Experience

De gourmet beleving van de Corte Inglés ligt iets meer buiten het oude centrum maar heeft het voordeel bij ’s lands grootste warenhuis te horen. Naast het complex liggen verschillende hotels. Waarschijnlijk levert dat klandizie genoeg op, zo niet dan overleven ze het ook wel.

Mercado de la Merced

Goed, terug naar de Merced markt. Een vertraging van zes maanden, een overvolle gastronomische markt. Ik weet het niet, als dat maar goed gaat…

Het is een ietwat curieus experiment geworden. De markt bestaat uit twee delen, te weten:

  • Marktkramen voor verse producten
  • Horecagelegenheden

Nu, na de eerste week zijn de marktkramen nog steeds gesloten. De horecatentjes zijn wel grotendeels geopend. Voor wie belangstelling heeft, er zijn nog enkele vrije plaatsen. We, de inwoners van Malaga, hebben hoog nodig een Thai restaurant nodig!

Dit terzijde.

De inrichting is modern op een goede manier. Naar mijn smaak zit er nog teveel Spaanse horeca, met andere woorden: ham in alle vormen en maten afgewisseld met kaas en olijven.

Ik had liever meer van de internationale keuken gezien.  Een Japanse mevrouw vertegenwoordigt Azië in haar eentje, met sushi en ramen (€ 6.50). Wel lekker.

Verder zit er nog een poffertjesbakker, die de koper misleidt met het woord ‘pancakes‘. De poffertjes met jam smaken zoals ze horen te smaken (€ 3.50). Jammer dat er nergens aangegeven staat dat dit één van onze vele (ahum) vaderlandse culinaire hoogtepunten is. Daar mogen we best trots op zijn, toch?

De poffertjesbakker is Spaans (maar spreekt Nederlands), volgens hem is de eigenaar Nederlander en woont in Alhaurin. Dus meneer de eigenaar, zet er nog even bij dat dit echte Nederlandse poffertjes zijn, dat is vast goed voor de verkoop.

Versmarkt

De combinatie van horeca met marktkramen begrijp ik niet helemaal. Als de openingstijden zoals op de website aangegeven staan kloppen, dan lijkt me dit funest voor de vis- en groenteboer. De marktkooplui moeten dan concurreren met de Atarazanas markt, die al ’s ochtends vroeg geopend is.

Verder vind ik het tamelijk ongezellig dat de rolluiken van de marktkramen dicht zijn. Ik vermoed (eenmaal geopend) dat zij ook eerder zullen sluiten dan de horeca.

Maar goed, wat weet ik ervan?

Het oogt mooi, het aanbod kan gevarieerder maar is niet slecht. Al met al een aanwinst.

Jongens, nu nog die Thai …. en ik ben een happy woman.

Bezoek de markt

  • Dagelijks geopend van: 11.00 – 00.00 uur
  • Op vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 02.00 uur
  • Adres: Calle de la Merced, 1 Malaga

De laatste informatie over de markt kunt u hopelijk binnenkort vinden op de website van Mercado de la Merced.

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This