Eten op stand zou je het kunnen noemen. Niet alleen omdat de ‘Gourmet Experience van de Corte Inglés in Malaga op de bovenste verdieping van het pand ligt, ook omdat het warenhuis in Spanje de status heeft van de Nederlandse Bijenkorf.

Malaga Gourmet Experience Corte Ingles

Internationaal eten

Van de drie gourmet markten in Malaga is de ‘Gourmet Experience’ wel de meest internationale. De andere twee markten: de gourmet plaza in de stierenring en de Mercado de la Merced, zijn vooral gericht op de regionale keuken. De Corte Inglés pakt het internationaler aan met o.a. een Mexicaan, Italiaan, Chinees en een Baskisch restaurant in het assortiment.

Dakterras Corte Inglés

Op de zesde verdieping van het warenhuis vind je buiten het dakterras. Binnen zijn de verschillende keukens; een restaurant; cafetaria en een internationale ‘voedselmarkt’ .

Dat maakt het meteen (een beetje) ingewikkeld. Want op het terras kun je wel drinken krijgen, maar geen eten. Daarvoor moet je naar binnen en dat persoonlijk bestellen en betalen bij een van de balies. Het bord eten kun je vervolgens mee naar buiten nemen. Het grote voordeel is dat je met een bont gezelschap aan smaken kunt gaan eten en ieder kan wat kiezen naar zijn of haar voorkeur.

De aankleding is strak modern, niet lelijk maar een beetje koeltjes naar mijn smaak. Het uitzicht op het terras is mooi, maar niet het meest spectaculaire van de stad. Daarover een volgende keer meer.

De bar

Toen wij er waren, donderdag lunchtijd, was er slechts één persoon die bediende en tevens verantwoordelijk was voor de bar. Dat betekent, zoals normaal in Spaanse gelegenheden, dat de bediening langzaam gaat. Geen probleem, zolang je je hierop instelt.

De prijzen zijn voor Malaga aan de hoge kant, maar niet extreem. Een glas wijn kost drie euro, een flesje water € 2.20 en een cappuccino twee euro vijftig.

Het eten

Zoals gezegd er is een rijke variëteit aan eten. Mijn keuze: een cigarrillo marrueco, een Marokkaanse sigaret voor € 7.50 bij de Mexicaan. Ik ben nooit in Mexico geweest (het staat op het lijstje) maar de naam doet mij vermoeden dat het niet het meest authentieke gerecht is. Het smaakt goed, niet bijzonder.

Normaal gesproken zou ik voor Italiaans zijn gegaan, maar op afraden van mijn Italiaanse vriendin laat ik dat deze keer aan mij voorbij gaan.

De rest van het gezelschap gaat voor salades. Het toetje is een crêpe met ijs voor € 5.50.

 

Bezoek de Gourmet Markt

Binnen vind je behalve de food counters, verschillende soorten (ingeblikte) etenswaren uit allerlei landen. Natuurlijk ontbreken de Spaanse delicatessen niet, je vind hier ook koekjes uit Engeland, allerlei soorten wijnen, Belgische chocolaatjes, etc.

  • Adres Corte Inglés, Avenida de Andalucía 6 in Malaga
  • Geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 – 22.00 uur, op zon- en feestdagen gesloten.

Kortom de ‘gourmet experience’ is inderdaad een ervaring, niet zozeer om het eten, meer om het strak gestileerde dakterras en het bijpassende uniform van de ober (let op de bijzondere bretels), het uitzicht over de stad en de smaak van wijn die op hoogte net even iets beter smaakt.

______________________

 

Pin It on Pinterest

Share This