ananasbavarois

Vier jaar nadat de eerste plannen gemaakt werden in een Horsters Café is ons kookboek ‘Het Culinair Geheugen’ onderweg naar de drukker.

Hoe dit kookboek tot stand kwam

In Het Culinair Geheugen staan de recepten van de gerechten die Stefania en Marjo als kleine meisjes leerden kennen en waarderen in het Limburgse Horst aan de Maas. Sinds die gezamenlijke jeugd verstreken vele jaren, is lief en leed gedeeld, woont Stefania al lang niet meer in Nederland én is de passie voor lekker eten alleen maar gegroeid.

Het enthousiasme groeide zelfs zozeer dat de co-auteurs er heel wat uren voor over hadden om dit boek te kunnen maken. Marjo reisde talloze malen naar Spanje en Stefania naar Nederland. Het is dan ook geen wonder dat het een meerjarig project is geworden.

varkenshaas

Kookboek Het Culinair Geheugen

In dit kookboek vind je uitgebreid beschreven recepten uit Grootmoeders Keuken. De gerechten zijn authentiek Nederlands, gebaseerd op recepten die door tantes, grootmoeders, vrienden en vage bekenden belangeloos met ons zijn gedeeld. Ze komen dus niet uit een kookboek en zijn ook niet gemoderniseerd. Deze zijn gemaakt zoals dat vroeger ook gebeurde. Het boek is dan ook een ode aan al die vrouwen en enkele man die ons voorgegaan zijn. Je vindt de lekkerste stoofpotten, heerlijk gebak, soepen, toetjes en oliebollen.

Kijk op de website van Het Culinair Geheugen om de achtergrondverhalen te horen die bij deze recepten horen. 

worstenbroodjes

 

Het Culinair Geheugen is een cadeautje

Dit boek is ook geschikt voor de beginnende kok want alle recepten zijn uitgebreid beschreven en geïllustreerd met een foto van het gerecht. Dus gaat je dochter of zoon het huis uit. Doe ze dit boek cadeau. Zoek je nog een mooi verjaar-, Sinterklaas of kerstcadeau, dan is dit een prachtig en nuttig geschenk.

Dus wil je er zeker van zijn dat je de vlaairecepten van ons mam, het recept van rundertong, zaate kiep, Horster Dreumel, ananasbavarois, worstenbroodjes of andere heerlijke gerechten uit ons culinair geheugen in je bezit krijgt, bestel het boek dan zo snel mogelijk.

 

aardappelkoekjes

Marjo Hendriks

Marjo Hendriks is de initiatiefneemster van Het Culinair Geheugen. Zij heeft aan de lerarenopleiding de opleidingen Nederlands en Huishoudkunde gevolgd. Bovendien heeft Marjo ervaring met het geven van kookworkshops en kookcursussen. Marjo is de kok en de receptenverzamelaar van Het Culinair Geheugen.

Marjo Hendriks
Stefania

Stefania van Lieshout

Stefania van Lieshout reist, schrijft en fotografeert. Zij is verantwoordelijk voor de website van Het Culinair Geheugen en de foto’s. Stefania heeft tien jaar in Malaga, Spanje gewoond en is in de zomer van 2019 naar Cambridge in Engeland verhuisd.

hopjesvlaai

Het kookboek is er echt bijna!!! Mocht je er een willen bestellen. Doe het snel want de eerste druk is al bijna uitverkocht. Ik kan je een ding zeggen er staan geweldige recepten in.

Het Culinair Geheugen

Eline Verheijen

Prachtig kookboek met goede bruikbare recepten.

Kookboek Het Culinair Geheugen

Miranda Halbraken

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest