La Concepción is de 150 jaar oude botanische tuin ten noorden van Málaga opgericht in 1857 door de Markies van Casa Loring en zijn vrouw.

Botanische tuin Malaga

Ligging

De tuinen zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto, op zijn best op een mooie verloren wintermorgen. Een paar aangename uurtjes slenteren door het park genietend van meer dan 1000 verschillende soorten groen, de historische gebouwen, de watervallen, de oude beelden, het uitzicht op de stad.

De enige valse noot is het lawaai van de het voorbij razende verkeer op de nabijgelegen autoweg vooral hoorbaar in de cactustuin.

Bij de vijvertjes geniet een slang van het zonnetje, een schildpad duikt het water in als hij ons ziet. Te laat voor een foto. De slang vindt het wel best. Ja hij wil best even poseren, maar niet te lang dan gaat ook hij kopje onder.

Botanisch tuinen

De tuinen bestaan uit verschillende delen waaronder de prachtige tropische jungle met zijn enorme ficussen, paradijsvogels en een palmcollectie met bomen uit verschillende werelddelen. Subtropische planten zijn vertegenwoordigd door grote hoeveelheden bamboe en cipressen. In de cactustuin kan zelfs zo iemand als ik met weinig kennis van zaken de enorme variëteit waarderen in de verschillende soorten agaven, cactussen en andere woestijnplanten waarvan ik de naam niet eens durf te gokken.

Dit is de natuur op zijn best gecultiveerd, vakkundig onderhouden en uitgebaat door de gemeente Málaga. Het park, van 23 hectare is zo groot dat ongemerkt de helft van het gezelschap afdwaalt en we mobiel moeten bellen om elkaar weer te vinden met behulp van het kaartje dat we gelukkig aan de ingang hebben meegenomen.

We sluiten af met een bocadillo en een warme chocomel in de cafetaria, geserveerd door een vriendelijke meneer die alle tijd van de wereld heeft.

Bezoek

De tuinen liggen tegen de Ronda Málaga-Algeciras autoweg ten noorden van Málaga aan de Camino del Jardín Botánico, 3. 29014 Málaga. Het park is in het weekend en op feestdagen bereikbaar met lijnbus nr. 61, de bus vertrekt van Alameda Principal in het centrum van de stad.

Het park is gesloten op maandagen, 25 december en 1 januari. Openingstijden zijn van 9.30 ’s morgens tot 17.30 ’s avonds en in de zomer tot 20.30 uur.

Toegang voor kinderen tot 6 jaar is gratis, tot 16 jaar 2,10 Euro en volwassenen betalen 4,20 Euro. Gedeeltes van de tuinen en verschillende gebouwen zoals het landhuis kunnen ook gehuurd worden voor bruiloften, fotoshoots en andere evenementen.

Voor meer informatie zie: http://laconcepcion.malaga.eu

error:

Pin It on Pinterest

Share This