De Italiaanse keuken is de beste in de wereld.

Voor antipasti of dolci mag je me dan ook altijd wakker maken.

Italiaans restaurant

Tenminste als de kok van wanten weet. Dat wil zeggen hij kookt alleen met verse groentes en kruiden, gebruikt kwaliteitsingrediënten, zijn pasta is al dente en hij kent het verschil tussen Gouda en Parmezaanse kaas. Helaas hebben veel Italiaanse restaurants een kok in dienst die denkt verstand van de Italiaanse keuken te hebben omdat hij ooit een keer pizza heeft gegeten.

Ja, ik ben superkritisch. Dat is een erfenis van een jeugd die grotendeels in Italië is doorgebracht. Vandaar dat mijn partner me heeft verboden om buiten Italië nog Italiaans eten te bestellen. Ik heb namelijk altijd wat te zeuren. Wanneer twee vriendinnen met een voorstel komen om bij een nieuw Italiaans restaurant in Malaga te gaan eten – jubelende verhalen en zo – wil ik dat (partnerloos) wel proberen terwijl ik me geestelijk vast voorbereid op de zoveelste teleurstelling.

Osteria Mura Mura

Mura Mura is de naam van de nieuwe aanwinst in kwestie. Het is binnen aangenaam warm! Voor de meeste Nederlanders is dat niets ongewoons, maar in Malaga is centrale verwarming nog grotendeels een onbekend fenomeen. Koubekken maakt voor mij een avondje uit gelijk een stuk minder plezant. Het ruikt meteen goed als we binnenkomen, dat wil zeggen naar lekker Italiaans eten. De ober heeft een Italiaans accent, een donker uiterlijk en sexy oorbellen. We zijn beland in een klein stukje zuidelijk Italië. Een veelbelovend entree.

De inrichting

Wij zijn een van de eersten. Gelukkig, want er zijn maar zes tafels die snel ingenomen worden. Vanuit het restaurant heb je uitzicht op de keuken. Het personeel bestaat uit de ober en een kok. Dat is genoeg voor een avondvullend programma.

Het menu

Het vrij korte menu staat in een handgeschreven schriftje, in het Italiaans, Spaans en Engels in een Italiaans handschrift. De hemel zij geprezen, er staat geen pizza op de kaart. We kiezen een aantal voorgerechten en delen die op zijn Spaans. Rauwe tonijn in een soort roomsaus en aubergine met Mozzarella di bufala (de echte en dat proef je). Daarna twee soorten pasta, gnocchi en als toetje delen we een klassieke tiramisu. Het is allemaal goed.

De prijs

De totale rekening voor de avond komt op 70 euro, inclusief 16 euro voor een fles lekkere rode Italiaanse wijn en een liter water. De voorgerechten waren acht euro per stuk. Dat is aan de dure kant voor Spaanse begrippen, maar gezien de kwaliteit van de ingrediënten het zeker waard. Van het huis krijgen we een amuse voor- en een Limoncello achteraf. Al met al een prima prijs/kwaliteit verhouding.

Bezoek

Reserveren kan via de facebookpagina van Mura Mura. Tenminste als je op tijd boekt, anders is het vol. Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 13.00 uur.

Het adres is Calle Duque de la Victoria tussen het Picasso museum en Plaza de Uncibay.
 
 

Volg dit blog

Reis je mee?

Maximaal 1 x per week krijg je een mail met het laatste reisnieuws. Gegarandeerd subjectief, hopelijk inspirerend.


error:

Pin It on Pinterest

Share This