Heeft u wel eens een Nederlandse inburgering test gedaan?

Ik wel.

Nederlands burger

Als geboren en getogen Nederlandse ben ik helaas niet geslaagd. Mijn resultaat was een 4.4 (uit 10 denk ik).

Nu ben ik al heel wat jaartjes weg uit mijn vaderland maar heb er wel de eerste 25 jaar van mijn leven gewoond en gestudeerd. Mijn IQ is bovengemiddeld (ja, dat zeg ik zelf) en ik volg het Nederlandse nieuws nog steeds op de voet. Toch ben ik niet in staat een inburgeringsexamen in mijn eigen land te halen.

Ik vraag me af hoe immigranten dit moeten kunnen doen.

Spaans ingezetene

Gelukkig woon ik al vijf jaar in Spanje en ben hier met vlag en wimpel geslaagd voor de Spaanse inburgering test. Ik heb weliswaar geen idee hoe je bijvoorbeeld ‘vlag en wimpel‘ vertaalt in het Spaans, maar aangezien deze vragenlijst door mij is ontworpen is mijn behaalde resultaat 100%.

Pluk de dag, carpe diem in Spanje

Mañana is er weer een dag

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze toets geschreven is met een Andalusische bril op. In Madrid of Galicië, om maar enkele andere plekken in Spanje te noemen, ziet het dagelijkse leven er waarschijnlijk anders uit. Om niet van al teveel nuancering beschuldigd te worden noem ik dit toch gewoon een Spanje test.

Ook in Nederland stroomt er een gigantische culturele kloof door onze rivieren. Neem bijvoorbeeld een Weertenaar en plaats deze in Oegstgeest of een ouderling uit een zwarte kousen gemeente en verhuis hem naar het hoofdstedelijke Sodom en Gomorra. Ik voorspel verreikende psychische gevolgen voor deze binnenlandse migranten.

In de Nederlandse test wordt geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende regio’s, dus hier ook niet.

De Spanje test

De test kunt u doen door het beantwoorden  van enkele korte meerkeuzevragen die uw kennis toetsen over o.a. de gebruiken, de taal en de cultuur.

Om te beginnen klik hier.

Veel succes.

Een Spanje diploma

Bij een voldoende score van 80% of meer kunt u het certificaat hier downloaden. U hoeft alleen uw naam in te vullen en de datum toe te voegen en het document is klaar om te printen.

Bij twijfel of onenigheid over de vraagstelling of de gegeven antwoorden kunt u de jury contacteren door een reactie op deze site achter te laten.

De jury bestaat uit één persoon en dat ben ik.


 

 

error:

Pin It on Pinterest

Share This