Gegrilde champignon met roomsaus en spek
Gegrilde zalm
Torremolinos lekker groentes eten
Chocolade mousse en vanille-ijs

Huisgemaakte carpaccio gerold met pestosaus, een champignon amuse met bacon, gegrilde zalm, tournedos en natuurlijk een toetje staan vanavond op ons menu. We gaan genieten van de internationale keuken in Torremolinos met een sausje Brabantse gezelligheid. Het restaurant gaat officieel om zeven uur ´s avonds open, veel te vroeg natuurlijk voor Spaanse begrippen. De voorbereiding is dan ook om half acht nog in volle gang. Dat geeft niet, een biertje staat al snel voor ons klaar.

De kersverse eigenaren Wim en Rob zijn hier per 1 april begonnen met hun Ibiza stijl restaurant. Voor hun komst naar Spanje beheerden ze – na een opleiding aan de hotelschool – een Grand Café in het Zuidnederlandse Asten.

Ibiza style restaurant
Ibiza style restaurant

Het menu

De keuze is niet te groot, de schotels passen op één A-4tje. Gelukkig want ik word altijd wantrouwig als een menu uit vele pagina´s bestaat. Liever een paar dingen goed doen, dan een heleboel middelmatig. De kaart bestaat voornamelijk uit vleesgerechten, een aantal visschotels (kabeljauw, zalm, tonijn en gambas) en vegetarische gerechten: salades, foccacia en een wrap met groentes en currysaus.

De gerechten worden klaargemaakt in ´green eggs´. Een methode van indirect grillen en braden. Doordat het eten niet rechtstreeks blootgesteld is aan vuur wordt het resultaat knapperig en blijven de sappen bewaard in het voedsel.  Alle ingredienten zijn vers en van goede kwaliteit.

Prijzen

De prijzen zijn voor de Torremolinos regio zeker niet laag. Voorgerechten kosten tussen de vier euro vijftig en twaalf euro, hoofdgerechten tussen negen vijftig en tweeentwintig vijftig. Maar ook de kwaliteit is voor deze regio ook bovengemiddeld.

Kortom, ik vind het een prima prijs/kwaliteit verhouding.

Ibiza style restaurant

Het restaurant

Het is een intieme eetgelegenheid, er staan een tiental tafeltjes. De muziek is een vrolijke mix van Spaanse en Engelstalige pop. Het restaurant is gedecoreerd met veel Ibizastijl dingetjes. Het ligt tamelijk verborgen in de urbanizacion ´Pueblo Blanco´ bovenop een parkeergarage wat het meteen naaldhakvriendelijk maakt. Nog geen vijftig meter lopen en je zit aan je tafeltje, of je komt van de andere kant, dan is het een kleine vijf minuten lopen van het  treinstation op Plaza de la Nogalera, in Torremolinos.

Ibiza style restaurant

Adres Calle Skål 4, Torremolinos-Málaga
Telefoon 722 51 66 20
Geopend van 19.00 uur tot 02.00 uur. Het restaurant is gesloten op zondagen

Conclusie

Aangezien we hier in naam van Kosta Magazine zitten op uitnodiging van het restaurant is de hamvraag: “Zou ik hier ook naar toegaan als ik zelf had moeten betalen?”.

Het antwoord is een ja, absoluut.

Het eten is bijzonder lekker met een internationaal tintje. De prijs/kwaliteitverhouding is goed. De sfeer is relaxed, de bediening vriendelijk.

 

Dit blog volgen

Reis je mee?

Maximaal 1 x per week krijg je een mail met het laatste reisnieuws. Gegarandeerd subjectief, hopelijk inspirerend.


error:

Pin It on Pinterest

Share This