Feria Malaga 2014

In de nacht van vrijdag op zaterdag 16 augustus gaat de Feria 2014 van Malaga weer van start, deze duurt tot 23 augustus.

De festiviteiten werden ingesteld om de machtsovername van stad door de katholieke koningen te vieren.

De Feria van Malaga wordt op vrijdagnacht geopend met een groot vuurwerk  op het strand van Malagueta. Deze traditie bestaat al sinds de 17e eeuw.  Het feest duurt ruim een week.

Het is vergelijkbaar met de Nederlandse kermis, met veel drank verkrijgbaar in ‘casetas’ (tenten), muziek, mooie jurkjes en mensenmassa’s.

Progamma Feria

De hoogtepunten van het programma zijn:

  • Om 00.00 uur In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 de officiële start van het feest met vuurwerk en een concert op het strand van Malagueta.
  • Op zaterdagmorgen 16 augustus start in het centrum van de stad om 11.00 uur de romeria naar La Victoria, met paarden en traditionele kleding voor de deelnemers.

Het volledige programma via de officiële website van de gemeente Malaga vindt u hier.

Kermis

Hoewel misschien net zo kleurrijk is het toch net even anders dan een kermis in de Lage Landen, want hier hebben we palmbomen, blauwe luchten en hondjes in flamenco jurken; mannen die vals Waka Waka spelen; paarden en fotograferende Schotten en natuurlijk het omstreden stierenvechten in de corrida de toros in Malagueta.

De attracties staan op het industrieterrein tegenover het Palacio de Congresos.

Vervoer

Het  lokale openbaar vervoer wordt aangepast aan de festiviteiten. Er rijden 19 lokale buslijnen van de EMT naar het Feria terrein. Het centrale busstation  is op Alameda Central.

Foto’s van de minstens zo spectaculaire feria in Jerez vindt u hier ….

Pin It on Pinterest

Share This