Aanstaande zaterdag is het Sinterklaas, in Nederland althans, want de Madrileense goedheiligman is al afgetaaid naar ons kikkerlandje. Inderdaad, een man die het grootste deel van het jaar hier bivakkeert, laat de Spaanse kinderen met lege handen zitten.

 

Malaga herfst

Herfst in Malaga

 

Daar ga ik verder niet over zeuren, want in plaats van één buitenlandse suikeroom hebben we in Spanje maar liefst drie blauwbloedige gulle gevers, de Drie Koningen. Begin januari brengen zij cadeautjes voor de Spaanse jeugd.Dat is ook goed.

Winterweer in Malaga

Het weer in Malaga

Herfstblaadjes

Waar ik meer moeite mee heb is dat de Malagueños eind november al denken dat het bijna kerstmis is. Sinds afgelopen vrijdag brandt de kerstverlichting namelijk al in de stad. Commercieel gezien ongetwijfeld een goede zet, maar weertechnisch nogal misleidend, vind ik. We weten immers allemaal waar kerst voor staat.

Kerst = Winter = Koud, Kale Bomen

Liefst Wit

Het weer aan de Costa del Sol

De temperaturen schommelen in deze periode aan de Costa del Sol nog rond de twintig graden overdag (bron). Dat is niet alleen deze novembermaand zo, dat is elk jaar zo. Dat weet ik omdat ik inmiddels al zes jaar in Malaga woon.

Met de beste wil van de wereld kunnen we dit geen winter noemen. Dit is op zijn hoogst herfst!

Tja, beste koukleumende lezers uit de lage landen, alles is relatief. Een paar uur rondslenteren door de stad en dit is wat ik zie:

November weer Malaga

november Malaga

Herfst kleuren

Herstkleuren in de stad

 

Herfstblaadjes, ja die liggen op verschillende plaatsen. Tegelijkertijd zie ik eeuwig groene palmbomen, bloeiende bougainville en die onveranderlijk prachtig blauwe lucht.

 

Palmboom

Het blijft groen in Malaga

 

En dat is één van de belangrijkste redenen dat ik hier woon. Nu nog hopen dat Sinterklaas een beetje meer aandacht krijgt voor mijn schoen, liefst in de vorm van marsepein, dan ga ik hier nooit meer weg.

 

Bougainville

Bougainville

 

 

 

error:

Pin It on Pinterest

Share This