Lekker hoor die Spaanse tapas. Toch ben ik na vier jaar Malaga toe aan een keer wat anders dan alweer die: jamón ibérico, salmorejo of albondigas (gehaktballetjes). Vandaar dat we vandaag een bezoek brengen aan la casa del perro, het huis van de hond. Niet een naam die je meteen met een restaurant associeert. Het is een bijzondere plek, lokaal eten met een excentriek tintje.

De drank is normaal Spaans. Willen we ons water al tiempo o fría? Op kamertemperatuur of koud? Lauw natuurlijk, het is buiten bijna dertig graden.

Voor het eten nog even de handen wassen. De twijfel slaat meteen toe, zoals me wel vaker gebeurd is in restaurants in Malaga. Wat is nu de dames en wat is het herentoilet? De sekse van het toilet laat zich niet verraden door het interieur: een geslachtloze toiletpot en idem wastafel. De enige hints zijn de plaatjes bij de deur.

Weet je wat, ik doe eens wild. Gewoon, zo zonder te vragen. De rechtse denk ik. Succes, mijn handen zijn schoon.

Menu

Tijd voor het eten. De keuze bestaat uit ‘mordiscos’ en ‘bocados’. De serveerster legt uit dat dit eerste een soort amuse is en de tweede schotels zijn om te delen tussen de tafelgenoten. We kunnen kiezen uit vlees, vis of  vegetarische gerechten. Vooral dit laatste is een traktatie in het zuiden van Spanje, aangezien de keus over het algemeen beperkt is. Nu ben ik vanavond in gezelschap van carnivoren. Ze zijn er snel uit, pinchos de solomillo (spiesjes van ossenhaas) willen ze.

Ik ga voor de spinaziekroketjes. De mevrouw hoort ons aan, zucht en legt het nog een keer uit.

“Het concept is dat de gasten verschillende gerechten uitkiezen om te delen”.

Dat is goed, zeggen de Hollanders. Die drie keer ossenhaas verdelen we dan wel onder ons. Tja. Het geeft niet, mijn kroketjes, een stukje vlees en met de bijbehorende garnituur maakt het toch een lekkere en afwisselende maaltijd.

Als toetje gaan we voor iets meer variatie. Twee maal chocolade brownies, één maal cognac en voor mij een triootje, van chocola welteverstaan. Chocola, mezelf en nog meer chocola, helemaal goed.

Het restaurant

 

La casa del Perro

Adres

 Calle Hernán Ruiz, 7, 29008 Málaga
 
 
 Het restaurant ligt verscholen in een een nauw straatje in het historische centrum van Malaga. Het gemakkelijkst is te parkeren in de garage van Plaza de la Merced of Camas en dan te lopen. Het eten is zeer betaalbaar. Een mordisco (hapje) kost €1.40 per stuk, de bocados tussen de acht en negen euro. Een toetje rond de €4.50.

Bijgewerkt 12/12/2017

 

error:

Pin It on Pinterest

Share This