Malaga Muelle UnoDe ontwerpers (L35) van Muelle Uno hebben niet zomaar hun best gedaan op het 14.000 m2 havengebied van Malaga. Om te beginnen schijnt tegenwoordig altijd de zon op Pier 1, voorwaar een prestatie. Bovendien kunnen Malagueño én toerist sinds eind 2011 genieten van de opgeleukte haven met palmbomen; een wandelpromenade; luxueuze winkels; terrasjes met uitzicht op de kathedraal en de Alcazaba.

Recreatie

Voor (grote) kinderen is ook goed gezorgd. Er zijn speeltuinen, oudere jongeren skeeleren en jongere ouderen, zoals ik, fietsen langs de jachthaven. Dit laatste is weliswaar verboden, maar de stadswachten op Segways knijpen vooralsnog een oogje dicht.

Behalve als je bici het uitzicht vanaf de terrasjes bezoedelt. Dan wordt vriendelijk doch dringend verzocht het vehikel ergens anders te parkeren. Het enige Michelinster restaurant van Malaga ligt hier in de haven (lees hierover meer op deze pagina). Terrasjes zijn er volop en er wordt gekookt naar alle smaken. Je vindt hier de Italiaanse, Mexicaanse en Indiaanse keuken. De dependance van Centre Pompidou in Malaga heeft in de parkeergarage (echt) een bijzondere collectie kunst tentoongesteld.

De haven van Malaga

De haven is multifunctioneel: de veerboot naar Melilla vertrekt hier, er arriveren dagelijks cruiseschepen en zeilers meren hun bootjes aan. Aan de oostkant begrenst de vuurtoren het havengebied waarna het strand van Malagueta begint. De westkant komt uit in het historisch centrum van Malaga. Er zijn zelfs plannen om de Paseo del Parque voor het autoverkeer te ondertunnelen. Dit zou betekenen dat het voetgangersgebied zich gaat uitstrekken vanaf de Guadalmina rivier tot aan de Plaza de Toros.

Dit is helemaal goed.

Mocht ik nog eens een stad stichten, dan mogen zij van L35 het ontwerpen.

 

Muelle 1, Haven Malaga

error:

Pin It on Pinterest

Share This