Toen mijn oudste zoon geboren werd, baarde ik behalve een klein bundeltje geluk tevens een boel zorgen. Tot die tijd ging ik redelijk luchtig door het leven. Er was altijd wel een volgend avontuur dat op mij wachtte, een nieuwe thrill die gezocht moest worden, en als ik daarbij het leven zou laten, dan was dat vooral mijn probleem en dat van mijn ouders.

Tot die dag in oktober. Voor mij geen roze wolk. Het was meer een donderwolk die bij mij binnenstormde met het besef dat ik de komende decennia er volledig moest zijn. Niet voor mezelf maar voor een klein mannetje dat 24/7 van mij afhankelijk was.

Babystapjes

In het begin was het vooral een angstige tijd. Heeft hij het koud, is hij ziek, heeft hij honger? Doe ik het wel goed? Ze kunnen nog niet praten hè, die baby´s. Later werd het ook leuk. Zijn eerste lach, zijn eerste woordjes, zijn eerste grote mensentanden.

Babystapjes, voor hem en voor mij.

Ondanks, of is het dankzij, een zorgelijk moedertje is hij inmiddels opgegroeid tot een leuke jongeman en ook zijn kleine broertje doet het goed. Ze zijn gezond, wonen in een leuk huis, in een lekker klimaat, in een veilige omgeving, krijgen een goede opleiding en vooral veel knuffels. De wereld ligt aan hun voeten.

Gelukkig!

Mama houdt van je

Maar stel nou dat er helemaal niemand is die zich zorgen over je maakt, niemand waarvoor jij het allerbelangrijkste in het leven bent.

Stel dat je al vroeg in je leven voor een gesloten deur komt te staan omdat je moeder aan drugs verslaafd is, of omdat ze in het buitenland zit omdat dat de enige manier is om geld voor haar gezin te verdienen of dat ze je noodgedwongen opgeeft voor adoptie omdat ze simpelweg te arm is om voor je te zorgen?

Je kunt het je bijna niet voorstellen hoe het is om als kind geen ouders of helemaal geen familie te hebben. Toch zijn er veel kinderen die niemand hebben: zeker in Afrika, Azië, Centraal-Amerika, maar ook binnen Europa, in landen zoals Roemenië.

 

 SOS Kinderdorpen

Rechten van het Kind

Zondag 20 november is het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Een dag om stil te staan bij de kinderen die minder bedeeld zijn dan de onzen.

De internationale kinderontwikkelingsorganisatie SOS Kinderdorpen zet zich in 134 landen in voor het recht van kinderen om op te groeien in een familie. Het liefst binnen de biologische familie. Maar als dat niet meer mogelijk is, dan biedt de organisatie passende alternatieve zorg door kinderen op te vangen in een SOS familie.

SOS kinderdorpen zorgt ervoor dat kinderen in een liefdevolle familie kunnen opgroeien. Door kwetsbare families te ondersteunen om te voorkomen dat hun kinderen er alleen voor komen te staan. En door kinderen zonder familie een nieuw thuis te geven in een SOS familie.

Jij kunt ook helpen. Ga naar de website van SOS kinderdorpen om een kind te sponsoren of als dat boven je draagkracht is, te doneren. Het hoeft niet veel te zijn:

Alle bijdragen maken namelijk al een groot verschil. Zo draag je bijvoorbeeld al bij voor:

  • € 5 aan één vaccinatie
  • € 5 aan één muskietennet
  • € 10 aan één schooluniform
  • € 15 aan schoolboeken
  • € 20 aan een medische check up.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

_________________________________________________________________________

Dit bericht werd geplaatst uit hoofde van mijn (tijdelijke) rol als ambassadrice voor SOS Kinderdorpen.

 

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This