Een friettent is wat ik mis in Malaga, vooral op vrijdagavond als de zin ontbreekt om in de keuken te gaan staan na een drukke of soms ook na een minder drukke week.

circus Spagetteria

Je kunt natuurlijk genoegen nemen met junk food van een Mc Donald’s, maar dat is toch niet hetzelfde als een patatje oorlog, frikadel special of een Beckers vleeskroket van een Limburgse cafetaria. Dan maar het een na beste in de stad, het Circus, een spaghetteria. Op het menu staat, jawel je verwacht het niet hè, spaghetti én macaroni. Geserveerd in een maxi-portie of in de standaard hoeveelheid, naar keuze gegratineerd of niet.

De gemiddelde wachttijd is ongeveer vijf minuten, heel soms meer, dan zitten we wel tien minuten aan ons tafeltje voordat het eten komt.


Het menu

Er is een keuze uit drie soorten sausen, agli-olio (knoflook, olie), tonijn en Bolognese. Misschien staan er wel meer soorten op de kaart, maar daar kijken we nooit meer op. Soms kan het leven lekker eenvoudig  zijn. Wij weten wat we willen, van elk een standaard hoeveelheid en een keer de maxi-portie. Deze laatste is eigenlijk bedoeld voor romantische stelletjes die nog alles willen delen, maar een tienerzoon kan deze gemakkelijk alleen op.

Op de tafel staan flessen met knoflookolie. Hoewel deze erg lekker is bij de pasta, kan ik uit ervaring vertellen dat dit alleen lekker blijft indien eventuele bedgenoten dezelfde hoeveelheid gebruiken.

Het publiek

Over bedgenoten gesproken, die van mij haalt samen met mij de gemiddelde leeftijd met zeker tien jaar hier omhoog. Want het zijn voornamelijk armlastige studenten, die hier romantisch hun maxi-bord gegratineerde macaroni à € 11.20 komen delen. Nog een glaasje wijn erbij (€1.90) en voor vijftien euro hebben ze met zijn tweeën een voedzame maaltijd genoten.

Je weet precies wat het kost en dat is dus niet veel. Ook de smaak is nooit een verrassing en je bent snel aan de beurt. Tenzij het gezelschap meer dan tien minuten na openingstijd komt, dan is het wel lang op een tafeltje wachten, want dan zit alles vol. In mijn ogen ideaal voor gezinnen met jonge kinderen, hoewel die behalve die paar rare Nederlanders er nooit lijken te zitten.

Het restaurant

De clowns vliegen letterlijk om de oren, afbeeldingen van de grappenmakers hangen en staan overal langs, op en aan de muren.

Reserveren kan telefonisch via telefoonnummer: 952 22 00 85 ‎

Het adres is

Paseo de Reding 41

Malaga

Dit is schuin tegenover de Plaza de Toros.

Gat in de markt

En mochten er nog Nederlanders zijn die hier in de buurt een friettent willen openen, vier klanten zijn al gegarandeerd.


 

 

error:

Pin It on Pinterest

Share This