El Tintero MalagaGegrilde inktvis, garnalen, kreeft, mosselen, gefrituurde ansjovis of slakken. De obers van restaurant El Tintero leuren met hun bordjes eten gelijk een ambulant verkoper, tegelijkertijd prijzen ze hun waar aan alsof ze op de markt staan.

Bij dit unieke Malagueño restaurant doen ze niet aan menukaarten, wat voorbij komt is in de aanbieding.

 ¡Gambas, gambas, gambas!  …

en weg is de ober naar de volgende tafel. Je moet snel zijn als je een bordje zeevruchten wil scoren.

Het is een van de vele chirinquitos in Malaga, maar deze is wel heel bijzonder. Het visrestaurant in de open lucht heeft een capaciteit van ruim 500 mensen. Een avondje uit naar El Tintero (de inktpot) is een aanval op de zintuigen.

visrestaurant Malaga

sardientjes aan het spit

Een bijzonder visrestaurant

Het is zeker niet het gezelligste restaurant van Malaga, noch het goedkoopste, maar wel het meest bijzondere. Het nogal luidruchtige aanprijzen van het eten door gespierde obers, de medegasten en de verschillende soorten vis, schreeuwen tegelijkertijd om aandacht.

Onze tafel verandert gaandeweg in een rommeltje, de lege schotels staan op elkaar gestapeld. Er wordt namelijk niet opgeruimd totdat je vertrekt, want dan komt de ‘incasseur’ langs.

¡’Mire, mire que yo cobro’!

 (kijkt u eens, kijk ik reken af!)

Hij telt het aantal schotels dat we genuttigd hebben, 7.50 euro voor een rond en 10.00 euro voor een ovaal bord en daarbij dan nog de flesjes en het karafje drinken. Het papieren tafelkleed dient als rekenblad. Voor 87 euro hebben we met acht man goed gegeten en gedronken.

Ligging

Het restaurant ligt aan het strand op Playa del Dedo, in de wijk El Palo van de stad Malaga, net voor de jachthaven El Candado. ’s Avonds gaat de keuken open om 21.00 uur. Om een tafel te bemachtigen moet je er op tijd bij zijn.

error:

Pin It on Pinterest

Share This