Drie Koningen Malaga

 

Het snoepgoed is gesponsord door de Correos (postbedrijf), de Corte Inglés (warenhuis) én de tandarts. Iemand moet tenslotte voor al dat lekkers betalen. Elf duizend kilo, dat schijnt drie miljoen zeshonderd en zesenzestig duizend stuks te zijn (bron).

Als je dan toch een marketingbudget inzet, dan kun je dat net zo goed doen door je van toekomstige klanten te verzekeren met kleverige harde snoepjes. Iets waar de kinderen gegarandeerd gaatjes mee kweken en hun ouders de vullingen op kapot bijten. Niet geschoten is altijd mis, nietwaar?

De optocht van de Drie Koningen

Goed, dat was mijn aandeel zuur voor vandaag. Want het feest van de Drie Koningen is natuurlijk elk jaar weer een spannende en leuke tijd voor de Spaanse kinderen. Het is vergelijkbaar met ons Sinterklaasfeest, met een intocht, snoepgoed en cadeaus. De hele stad trekt erop uit om de Drie Koningen te zien aankomen. De wijzen uit het oosten komen in koetsen, met in hun kielzog mooie danseressen, trommelaars en paarden. Daar kan ik me iets bij voorstellen, maar waar je merkt dat ik na ruim vijf jaar nog niet voldoende geïntegreerd ben in de Spaanse samenleving is de rest van hun gevolg.

Robots?

Robots

SpongeBob SquarePants?

Voor wie niet weet waar ik het over heb, dit is een spons die op de zeebodem in een ananas woont en lakschoenen draagt. Waarschijnlijk een tweeduizend jaar oud fenomeen dat mij ontgaan is, al hoewel ik eraan twijfel of lakschoenen rond de geboorte van Christus in de mode waren.

Voor de kinderen maakt het niet uit. Ze zien een soort carnavalsoptocht voorbij komen en ze krijgen snoepjes en daar gaat het tenslotte om. Het is echt een familiefeest, jong en oud komt erop af. Tieners, grootouders, ze zijn er allemaal. Het is zelfs zo leuk dat de volledige Malaga motorclub komt kijken, op hun motor uiteraard.

Anderen nemen hun positie in op een strategisch gelegen terrasje, zodat ze de optocht voorbij kunnen zien komen onder het genot van een glaasje wijn. Er zijn er zelfs die van al dat moois genieten met hun ogen in de rug, of beter gezegd online via hun telefoon. Ballonnenverkopers en andere ambulante handelaars doen goed zaken. De laatste centen moeten nu verdiend worden, want het vasten mag dan pas na de carnaval beginnen, de magere maanden gaan nu in. In januari wordt er alleen nog in de uitverkoop gekocht.

De optocht duurt ruim twee uur.

 

Drie Koningen Malaga

Drie Koningen Malaga

 

Hè hè, het zit er weer op. Sinterklaas is thuis in Madrid, de kerstman heeft zijn arrenslee tot volgend jaar in Lapland gestald en de drie wijzen zijn teruggekeerd naar het Midden-Oosten.

Het jaar 2015 kan eindelijk in Spanje beginnen. U mag dan wel denken dat de misleidende titel ‘Nieuwjaar’ daadwerkelijk het nieuwe jaar inluidt, maar dat is niet zo. Op 6 januari wordt de kerstversiering opgeruimd, de cadeaus uitgepakt en zijn de vakantiedagen dan eindelijk echt voorbij.

Pas in april, met Pasen,komt de volgende katholieke gulle gever op bezoek. Hoewel, de paashaas is in Spanje nog relatief onbekend. Om de chocolade eierenoogst veilig te stellen kun je natuurlijk net als mijn zoon, de schoen bij de open haard zetten met een wortel erin. Baat het niet dan schaadt het niet.

Route & tijdstip optocht

Voor uw agenda van 2016, de optocht vindt plaats op 5 januari en start rond 17.30 uur. De Malaga route is elk jaar ongeveer hetzelfde, via het gemeentehuis, Paseo del Parque, Alameda Principal door het centrum. De parade komt twee uur later aan op Plaza de La Merced.

Bereikbaarheid Malaga

Het centrum is vanaf ‘s middags een uur of twee afgezet, dat wil zeggen dat de parkeergarages onbereikbaar zijn. Indien u van buiten de stad komt, kom op tijd of met het openbaar vervoer.

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest