Vergeet het Nederlandse oud op nieuw, het betere vuurwerk wordt in Malaga afgestoken aan het begin van de openingsceremonie van de jaarlijkse feria in augustus. Dit vindt plaats in de haven van de stad. Hier hoeft u niet staan te koukleumen in de hoop dat de regen nu eindelijk een kwartier ophoudt zodat het lont droog blijft. Rond middernacht is de temperatuur nog zeer aangenaam in het zuiden van Spanje.

Vuurwerk Feria Malaga 2014

Afgerukte vingers van uw man/zoon zijn uitgesloten. Nee, als hier al honderden euro’s kostende lichaamsdelen de lucht ingaan dan zijn dat die van de vuur aanstekende professionals. Beter nog, zij laten rotjes, gillende keukenmeiden en andere geldverslindende lawaaitoeters thuis waar ze horen en het beste is dat het twintig minuten durende spektakel gratis is voor de toeschouwer.

Om het meeste uit de feria de halen is het van belang om uw bezoek zorgvuldig te plannen.

Ga als volgt te werk:

Balkon met uitzicht

Zoek vrienden met een appartement in Muelle Uno, de haven van Malaga. Zorg ervoor dat u bij hen thuis uitgenodigd wordt voor de openingsceremonie, opdat u verzekerd bent van een goed uitzicht. Mocht u niet over de benodigde sociale vaardigheden beschikken om vrienden te maken dan is er nog altijd de tweede optie.

Een boot

Koop of huur een boot.

Leg deze kort voor middernacht voor het strand van Malagueta. In dit geval is het beter om geen superjacht of veerboot aan te schaffen aangezien deze hoogstwaarschijnlijk vastloopt op de ondiepe zeebodem. Een Optimistje of een opblaasbare roeiboot volstaat.

Behoort u tot de multimiljonairs dan kunt u uw jacht afmeren aan pier 1 of 2. Doe dit ruim op tijd, want gedurende de festiviteiten is de haven tijdelijk afgesloten.

Zijn behalve uw sociale vaardigheden uw financiële middelen beperkt dan is er nog geen man over boord.

Doe als 99% van de Malagueños.

De haven van Malaga, Muelle Uno

Muelle Uno

Verzamel bij de vuurtoren van de haven of op het strand van Malagueta.

Dit heeft tevens als voordeel dat zo gauw het vuurwerk afgelopen is u voorop staat bij de band die op het strand een openingsconcert geeft. Dit is meestal een landelijk bekende artiest.

Rol vervolgens een paar uur later uw bed in.

Roméria

Nu is het verleidelijk om de volgende morgen lekker lang in bed te blijven. Niet doen!

Op de zaterdagochtend is er een optocht vanaf het gemeentehuis naar de Victoria Basiliek met paarden, wagens en vrouwen in traditionele kostuums voorafgaand door een Verdiales voorstelling.

Feria Malaga 2014

Krijg een aanzoek

En dan als het feestje met een sisser dreigt te af te lopen maak als klap op de vuurpijl een praatje met twee Malagueños.

“Nederland is prachtig” vindt de ene man.

Hij wil er graag een keer heen. Nee, niet met het vliegtuig, die willen nogal eens uit de lucht vallen. Als hij gaat dan met de trein, hij heeft immers alle tijd en dan naar tulpen kijken op de fiets.

Zijn vriend met de Bandurria (soort mandoline) wil weten hoe lang ik hier al woon en vertelt dat hij op zoek is naar een vriendin. Of ik misschien interesse heb om zijn ‘novia’ te worden.

Het aanbod van een muzikale partner klinkt verleidelijk, maar ik moet het toch afwijzen want ik heb al een hele leuke man”.

Die speelt trouwens ook een beetje gitaar.

Toch mooi zo’n afsluiting.

¿Quieres ser mi novia?

 

 

error:

Pin It on Pinterest

Share This