Rabat

Chella Rabat in Marokko Chella, een necropolis onder de rook van Rabat is sinds enige tijd bezet door een vlucht woedende ooievaars. De stad wordt sinds de 14e eeuw door Abou Al-Hassan vanuit het graf geregeerd. De sultan heeft al meer dan 600 jaar de absolute alleenheerschappij over deze Phoenisische ruïnes. De vogels, door de machthebbers ook wel oneerbiedig schijtlijsters genoemd, hebben aangekondigd dat ze op korte termijn hierin verandering willen zien. De protesten gaan gepaard met een oorverdovend geklak.

Chella begraafplaats

De onrust is ontstaan door de massale werkloosheid onder de ooievaars. De vogels zijn uit Spanje gemigreerd op zoek naar werk. Ze hebben te kampen met een stijgende werkloosheid doordat hun traditionele arbeidsvoorziening, het bezorgen van baby’s afneemt door het dalend geboortecijfer in Europa. De vogels hebben zich genesteld op elke beschikbare kolom, boom, pilaar of muur en lijken voorlopig niet van plan de necropolis te verlaten. Zelfs de minaret en naburige madrassa zijn bezet door de woedende menigte.

Begraafplaats Abou Al-Hassan

Een enkele citroenvlinder doet een nutteloze poging om te bemiddelen. De sinaasappel-, olijfbomen en boterbloempjes staan er stilzwijgend bij. Na 18 dagen van protesten heeft Abou Al-Hassan zojuist aangekondigd per direct de macht over dragen……

 

ooievaars Rabat

 

Lees verder over Marokko

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This