Een telefoon voor op reis of voor je tienerzoon

CAT S52 smartphone reizen

Toen ik onlangs een mailtje ontving over de CAT S52 mobiele telefoon, veerde ik even op.

Volgens het PR-bericht is dit de ultieme telefoon voor op reis. Lichtgewicht, met een goede camera én zou hij de meest barre omstandigheden overleven. Met andere woorden, een duik in de WC (het gebeurt), erop gaan zitten, zandkorreltjes, modder, temperatuurverschillen tussen -30 en +65° C en andere ellende, het deert de CAT S52 telefoon niet. Daarbij heeft de telefoon ook nog eens, zeker voor een CAT-mobiel, een elegant design.

Kortom de ultieme telefoon voor mijn tienerzoon.

Mobiel op reis

De telefoon is met 210 gram tamelijk licht. Dat is fijn onderweg als elke gram er al gauw een teveel is. Toch heeft deze telefoon voldoende ruimte om de standaard apps die nodig of handig zijn op reis te installeren met 4GB werkgeheugen en 64 GB opslagcapaciteit. 

Standaard ingebouwd zijn Google Maps, email, Social Media (Twitter, Facebook, Instagram) en Snapseed voor foto-editing.Verder gedraagt de telefoon zich grotendeels als de meeste hedendaagse telefoons. Hij belt, surft op het internet, maakt foto’s en wijst de weg.

De dual sim slot is onderweg ook handig. Je kunt je eigen sim-kaart laten zitten en een tweede pre-paid kaartje toevoegen.  Zo kun je ook buiten de EU onderweg het internet blijven gebruiken, zonder je zorgen hoeven te maken over buitensporige datagebruik.

Mobile gaming

Ook belangrijk, voor de puber althans, is het kunnen gamen onderweg. Daarom ben ik even bij de expert te rade gegaan. Volgens de zoon laadt de CAT S52 sneller mobiele games dan op zijn oude telefoon (Samsung J5), getest met Asphalt 8 en Clash of Clans (ik begrijp het ook niet).

De foto hierboven is gemaakt met de CAT S52, onbewerkt, maar wel verkleind voor online gebruik.

De originele foto is 5 MB. Klik op de foto om deze uit te vergroten.

Een telefoon voor avontuur

Dankzij het gorilla-glas is het bijna onmogelijk om krassen op het scherm te maken. Bovendien blijft de telefoon werken als het scherm nat wordt door regen. Je kunt de telefoon bedienen met handschoenen aan en met natte vingers. Dat is vooral praktisch tijdens fiets-, motor, wandel- en zeiltochten of tijdens een wintersportvakantie.

Ben je meer van het strandleven, dan is het fijn om te weten dat zandkorreltjes en zoute nevel geen vat hebben op de telefoon.

Belangrijkste kenmerken CAT S52 Mobiel

  • Stevige telefoon, kan letterlijk tegen een stootje.
  • Waterdicht tot op anderhalve meter diepte.
  • Goede camera met dubbele-pixel technologie.
  • Krasbestendig door Gorilla-glas.
  • Een hoesje is niet nodig.
  • De batterij gaat lang mee.
  • Een gegarandeerde beveiliginsupdate naar Android 10 en 90 dagen in-life beveiligings-patches.
  • Beveiliging met vingerafdruk.
  • Dubbele sim-kaart.
mobiele reistelefoon
CAT S52 mobiel op reis

PIN IT

Op de website van Catphones kost de CAT S52 €386. Bekijk de CAT S52 op bol.com voor aanbiedingen.

Samenwerking met CAT

Deze telefoon is naar mij gestuurd met als voorwaarde dat ik er een beoordeling op mijn blog over zou schrijven. Hier kun je lezen hoe ik te werk ga bij beoordelingen.

Recente berichten

Kijk op de Wereld Stefania
error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest