Shoppen in Boekarest

 

Boekarest luxe

 

Stel je hebt 24 uur in Boekarest met je lief en zijn Amex Gold Card. Wat gaan je doen in de hoofdstad van Roemenië als geld geen rol speelt?

Noblesse Palatul Bucharest

Noblesse Paleis

Want ook met een welgevulde beurs blijft Boekarest een stad met een gespleten persoonlijkheid. Één been staat in het Oosten, het andere in het Westen. De tegenstellingen van het land komen maximaal tot uitdrukking in de hoofdstad: elegante gebouwen, grijze Sovjetkolossen, armoede en rijkdom gaan hier hand in hand.

Dus hoe vind je in een stad van bijna twee miljoen inwoners de beste restaurants, hotels, de laatste mode en de broodnodige ontspanning na een vermoeiende dag winkelen? Belangrijker nog anno 2015, wat zijn de beste plekken voor een ‘selfie‘?

Selfie Boekarest

‘Selfie’ in Boekarest met links Inma Gregorio, rechts Stefania

Op al die vragen vind je hieronder antwoord.

En voordat je woedend in de pen klimt wegens de decadente toon van dit blog, lees eerst nog even de stukjes over de bezienswaardigheden van Boekarest (op een beperkt budget) en het blog waarin de extreme armoede van sommige Roma aan bod komt, alvorens op de ‘send‘ knop te drukken.

Zo, terug naar de schone taak van het geld over de balk gooien. De eerste uren van het etmaal gaan we vullen met shoppen: een leuk jurkje, wat bijpassende sieraden en een nieuwe inrichting van het huis.

Victoria Gallery

Voor een avondjaponnetje met Koninklijke goedkeuring ga je naar Victoria gallery. Hier vind je de mooiste creaties van Roemeense top designers. Azay is de officiële leverancier van de Roemeense Koninklijke familie (ja die bestaat nog). Andere lokale merken zijn: Laura8, Paisi, Jai Dam, G-Fashion, Murmur by Andreea Badala.

Liever iets van internationaal bekende namen? Ook geen probleem, je hebt de keuze uit: Alexander McQueen, Christian Dior, Givenchy, Jimmy Choo, Roberto Cavalli, Stella McCartney, Yves Saint Laurent,  Stella McCartney, etc, etc. De winkel ligt aan Calea Dorobanților 126-130.

Als het jurkje is uitgezocht, moet dat nog opgeleukt worden met een bijpassend steentje, een diamant uiteraard.

Diamanten van Mardikian

 

Diamanten Boekarest

 

Gelukkig is de keuze niet zo moeilijk. Een diamant past eigenlijk overal bij. Marilyn Monroe wist het al, Madonna zong erover:

diamonds are a girl’s best friend“.

Vanzelfsprekend zijn de vier C’s (Carat, Clarity, Colour en Cut) in orde. En waar koop je zo’n briljant dingetje? Natuurlijk bij Mardikian, een juwelier in het Athénée Palace Hilton Hotel op 1-3 Episcopiei.

Goed, het avondtenue is geregeld, tijd voor een make-over van het huis. Op naar het Paleis Noblesse.

Palatul Noblesse Design

Het super-de-luxe Palatul Noblesse is een paleis uit de 19e eeuw, ooit het trotse bezit van een welgestelde bankier (in de tijd dus voordat hardwerkende geldhandelaren hun welverdiende megabonussen incasseerden).

Noblesse Palace Design

De badkamer van Noblesse Design, model Raphael Zoren

Het is nu een multifunctionele plek, dat onder andere dient als showroom voor designmeubels. De begane grond is de ideale plek voor een particulier feestje of een zakenborrel.  Voor de juiste prijs (in overleg) kunnen de slaapkamers op de bovenste verdieping gehuurd worden voor een intiem verblijf met een al dan niet wettige partner. Discretie verzekerd.

In de kelder huizen binnenhuisarchitecten, die op verzoek een woning van boven tot onder inrichten, indien gewenst op basis van een filmthema. Ik heb vast een order geplaatst voor een huis in de stijl van ‘La Grande Belleza’. Op te leveren als dit blog een paar miljoen Euro heeft opgeleverd.

Pff, dat was hard werken. Lunch nu!

Lunch bij Joseph Hadad

In het hart van Boekarest ligt het recent geopende restaurant van Joseph Hadad in een herenhuis. Op het menu staat onder andere: gemarineerde zalm met octopus carpaccio en confit salade met andijvie. Hier komen bekende namen uit de Roemeense showbizz, diplomatieke, zaken- en de sportwereld om te eten.

Even uitbuiken en dan is het tijd voor het middagprogramma. Op naar het Sport en Spacomplex, dat een paar kilometer buiten de stad ligt.

Sport en Spa in Stejarii Country Club

Stejarii Country Club is de plek waar ‘ons soort mensen‘ komt om te sporten en een rondje te golven (nee, geen sport). Simona Halep, internationaal tennister, (world ranking #3) traint hier. De Roemenen hebben uiteraard een abonnement, de zakenreiziger/toerist kan ook op een dagpas terecht.

Shiseido Spa

Terwijl je lief zich in het zweet werkt, kun jij je ontspannen in het Shiseido Wellness Centre. De spa heeft bubbelbaden en masserende douches, de sauna uitzicht op het bos. Op de waterbedden kun je relaxen middels geurtherapie. Afsluiten doe je met een massage, een facial en een bezoek aan de champagnebar, voordat het avondprogramma aanvangt.

Fine Dining bij Osho restaurant

 

Osho restaurant

De beste steak Stockfoto

Osho restaurant is waarschijnlijk het beste wat de hoofdstad te bieden heeft op culinair gebied. Hier komt men voor het stevigere werk, een lekkere steak. Liefst natuurlijk onder een genot van een glaasje wijn. Maar ja, de echte liefhebbers moeten daarvoor op een andere plek zijn.

Fine Wining bij The Iconic World

 

Kelders Cricova

Cricova wijn uit Moldovie

Wil je bijzondere wijn proeven, dan kan dat bij de Iconic World, een wijnbar annex restaurant in een historisch gebouw. Deze ‘iconische wereld’ heeft tevens een restaurant en sigarenclub. Dat laatste is iets wat tegenwoordig moeilijk te vinden is in de westerse wereld. In Roemenië mag je nog naar hartenlust binnenshuis roken. Zo nu je ingedronken bent is het tijd om te gaan feesten.

Clubbing bij de Bamboo Club

Bij de Bamboo Club komen lokale en internationale hot shots om aan het nachtleven te proeven. Als je altijd al hebt willen dansen met een Arabische Sheikh is dit een goede plek om te beginnen. Tevens geschikt om een selfie te maken met je ‘new best friend‘, de Russische Olietycoon. Pas wel op voor agressieve bodyguards.

Het gebouw is ook te huur voor particuliere evenementen. Als je om vijf uur ’s ochtends de tent uitwaggelt is het eindelijk tijd om te gaan slapen.

Overnachten in Intercontinental Bucharest

 

Boekarest view from Intercontinental

Het Intercontinental is een vijf sterren accommodatie en ligt in hartje Boekarest. De slaapkamers hebben een mooi uitzicht over de stad. Op de bovenste verdieping is een fitness centre & spa. Het ontbijtbuffet is bijzonder uitgebreid. Mocht je er niets voor voelen om te eten als gevolg van een kater dan verdrink je deze met een glas gin & tonic in de roof top jacuzzi.

Wifi en fitness zijn niet bij de kamerprijs inbegrepen. Maar hé, who cares?

Geld speelt geen rol

Goed, je bent nu aangekleed, ontspannen, gewined en gedined. De dag zit erop. Ik hoop dat je het naar je zin hebt gehad. Mocht je nog meer luxe tips hebben, ik hoor het graag. Aangezien geld geen rol speelt voor hen die goed in de slappe was zitten, worden nergens prijzen genoemd.

Tickets

Als je een luxe-trip combineert met het bezoeken van de bezienswaardigheden, koop dan vooraf je tickets online, zo bespaar je jezelf in de rij staan en je weet precies wat je betaalt.

 

Ik was te gast bij het Palatul Noblesse, het Intercontinental en de Country Club. De rest van de tips komen van Cezar Dumitru, meermaals bekroond reisblogger uit Roemenië en Ileana Petrache, een Roemeense lifestyle- beauty- en modeblogger. Onjuistheden en flauwigheden komen volledig voor mijn rekening.

Photocredits Alin Popescu,  Char Out, Pink In en Diamong Earrings via photopin (license).

Sponsors van de reis naar Boekarest zijn:  Blue Air (vluchten), CDI  Transport  (airport en transfers in de stad) en Intercontinental Hotel (verblijf).

________________

Volg dit blog

Reis je mee?

Maximaal 1 x per week krijg je een mail met het laatste reisnieuws. Gegarandeerd subjectief, hopelijk inspirerend.


Pin It on Pinterest

Share This